Oldalak
▼
2009. július 23., csütörtök
Barackos táska
Ez a süti túrós-olajos tésztából készül,nagyon egyszerű. Készülhet édesen vagy sósan,tetszőleges töltelékekkel.
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
2 zacskó sütőpor
6 dkg porcukor
150 ml olaj
150 ml tej
30 dkg tehéntúró
töltelék:
1 nagy doboz görög konzerv barack
A hozzávalókat a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozom, folpackba teszem a cipót, és megy fél órára a hűtőbe.(lehet többre is,akár egész éjszakára)
3-4 mm vékonyra nyújtom lisztezett deszkán, és a legnagyobb fánkformámmal köröket szúrok ki belőle. Minden kör felére teszek az apróra kockázott barackból,vizes ecsettel megkenem a szélét és ráhajtom a másik felét,lenyomkodom.
A táskákat a sütőpapíros tepsire teszem, lekenem egy kis vízzel kevert tojássárgával,és az előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütöm.
Ha kihűltek,kevés citromlével folyósra kevert porcukorral megcsíkozom.
Töltelék lehet még: sűrű lekvár, 2-3 ek. keményítővel besűrített párolt alma,vagy meggy, túrókrém, főzött mák,-vagy diótöltelék.
Ha sósan készül,akkor a tésztából kihagyom a cukrot, helyette 1 tk.só megy bele. Töltelék lehet pirított káposzta, juhtúró, tepertőkrém, párolt zöldség, sajtkrém, húsos ragu, sonkakrém, kolbászkarikák....stb.
A tészta a túrótól még másnap is friss, puha marad, ideális uzsonnára a suliba,ha a gyerek már unja a szendvicset.
Nagyon-nagyon fincsi! Én szilvalekvárral, szilvalekváros túrókrémmel és medvehagymás, túrós, tarjás túrókrémmel próbáltam, úgy is nagyon jó volt.
VálaszTörlésKatuci örülök, hogy tetszik, valóban jó kis alaptészta, mindennel finom!
VálaszTörlés