Nigella receptje alapján készülnek ezek a kis kenyérkék, remek grillezéshez, saláta mellé, vagy csak úgy, egy kis tejfölbe tunkolva.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt (nálam Bl 80 kenyérliszt)
7 gr porélesztő ( nálam 2 dkg friss)
1 ek. só
3-4 dl meleg víz (nekem elég volt 3 dl)
5 ek. olívaolaj
kenéshez: 1,5 dl olívaolaj, 6 nagy gerezd fokhagyma préselve, 1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva, só
A kenyérsütőgép magdagasztja a tésztát, lágynak kell lennie, majd egy tálban hagyom duplára kelni bő fél óra alatt.
Ezalatt elkészítem a kenéshez az olajat: belepréselem a fokhagymát, hozzákeverem a petrezselyemzöldet és egy csipet sót. ( Nigella előre megsüti a fokhagymafejet, levágva a tetejéből egy keveset, alufóliába ülteti,olajjal locsolja,majd a zárt csomagocskát 190 fokon süti 45 percig. Kicsit hűlni hagyja,majd a puha gerezdeket kinyomja a héjból. Aki gondolja,tegyen így.)
Kiborítom, kicsit ellapogatom, és 8-10 darabra vágom. Ezeket kb. 2 cm vastagra lapítom,sütőpapíros tepsire teszem, állni hagyom 15 percig. Ezután ujjaimmal mélyedéseket nyomok bele több helyen, elkenem rajtuk a fűszeres olajat, majd az előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.
4 megjegyzés:
Szeretem Nigella receptjeit! És a fokhagymát, pláne!:D
Szepyke én is!
Neked nem lett sok az olaj? Lehet, hogy veknyabbra kellett volna nyujtani? Hany tepsibe tetted? Beszuszakoltam egy nagyba, most sulnek, jok az illatok:-)
Lidi nekem két tepsibe fért el, és nem sok az olaj rá!
Megjegyzés küldése