Ezt a finom süteményt Km konyhájában láttam meg, a piskótatésztát a saját üvegtepsimhez méreteztem,és kakaósat sütöttem.
Hozzávalók:
tészta: tepsi mérete: 26 X 33 cm
5 tojás
15 dkg cukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
3 ek.olaj
Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverem a robotgéppel, beleöntöm az olajat, fakanállal belekeverem a lisztet, és a kikent,lisztezett tepsiben elsimítom.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm, félreteszem hűlni.
krém:
9 dl narancslé
3 vaníliás puding (vagy 120 gr étk.keményítő + 2.tk.vaníliakivonat)
5-6 ek.cukor
reszelt narancshéj
Ezeket sűrűre főzöm, és még melegen, de nem forrón, a piskótára öntöm. Hagyom kihűlni teljesen.
tetejére:
4 dl tejszín
kevés cukor
2 cs. habfixáló
2 csomag Leibniz vajaskeksz
A tejszínt habbá verem a cukorral, fixálóval, és rákenem a kihűlt krémre. Kirakom a vajaskekszekkel, pár mm-t hagyva köztük,mert megdagadnak. Letakarom és hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap a kekszek mentén szeletelem.
Ilyen sütit készítettem én is 2008 karácsonyára :) a blogomon nem szerepel, mert akkor még nem volt :)
VálaszTörlésNagyon guszta!
Köszönöm Reni! Én azt hiszem tovább is fogom variálni még,nagyon finom süti!
VálaszTörlés