2009. július 23., csütörtök

Töki pompos,avagy langalló



Tudom,ahány ház,annyi töki pompos, nálunk így készül:

Hozzávalók:

50 dkg BL 80 kenyérliszt

2 dkg burgonyapehely

1 kis doboz kefír ( 175 gr.)

3 kávéskanál só

1 csipet cukor

200-230 ml víz

2,5 dkg friss élesztő

Tetejére:

1 nagy doboz tejföl

1 kávéskanál só

3 gerezd fokhagyma

bacon szalonna apróra vágva

újhagyma/lilahagyma

A hozzávalókból tésztát dagasztok és hagyom duplájára kelni. Kinyújtom a gáztepsi méretére és 20 perc pihentetés után 200 fokra előmelegített sütőben elősütöm 10 percig.

Ezalatt a tejfölt elkeverem a sóval és a préselt fokhagymával. Felaprítom a hagymát is.

A sütőből kivett tésztát megkenem a tejföllel,megszórom a baconnal és a hagymával,majd visszatéve készre sütöm.Ez kb. még 15-20 perc. Aki szereti,megszórhatja még reszelt sajttal is a tetejét.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt vadásztam már más oldalakon is. Ki fogom próbálni. Biztos nagyon finom lehet, és egyszerü elkésziteni, Köszönöm.

Moha írta...

Nagyon szívesen,jó étvágyat hozzá!

Névtelen írta...

eszméletlenül finom lett :) köszönet érte

Moha írta...

Örülök, hogy ízlett!

Névtelen írta...

remek ötlet a kefir ha nincs jó a tejfel is gunyo

Moha írta...

Ez így igaz, nyugodtan lehet tejfölt is használni helyette!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...