Ennek a sütinek a formáját a Nők Lapja Konyha nyári számából vettem, a krém viszont saját kútfőből van. Ezért kicsit túl is méreteztem a mennyiségét, így lett 4 kicsi charlotte is.
Hozzávalók: (1 db. 24 cm átmérőjű műanyag tálhoz és 4 kis szuffléformához)
30 dkg házi krémsajt (készítése itt ) vagy mascarpone
30 dkg tejföl
4 dl tejszín
15-20 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 citrom leve és reszelt héja
30 dkg szeder pici vízzel turmixolva és áttörve egy szűrőn
25 gr. zselatin (1 nagy zacskó Horvát Rozi)
40 dkg babapiskóta
A műanyag tálat és a 4 kis formát kibélelem folpackkal úgy, hogy túllógjon az oldalain.
A tejszínt habbá verem. A krémsajtot, tejfölt, citromlét és héjat a porcukorral és a szederpürével kikeverem. (kóstolgatva döntöm el,mennyi cukor kell bele) Beleforgatom a tejszínhabot is.
A zselatinra egy kislábosban fél dl vizet töltök, kis lángon kevergetve feloldom.(ne forrjon!)
Hozzáadok két kanálnyi krémet, elkeverem, majd a többihez adom és egy habverővel alaposan összekeverem. Kicsit várok, míg a krém szilárdulni kezd, addig kirakom az edényeket a babapiskótával.
A kicsikbe félbevágott piskóták mennek körben.
A nagy edény falát körben egész piskótákkal kirakom, és az aljába is teszek, tördelve,lehetőleg hézagmentesen.
A krémet közben néha átkeverem, ha már nem folyik, akkor a kis tálkákat megtöltöm majdnem a piskóták tetejéig. Ráhajtom a fóliát, mehet a hűtőbe.
A nagy tálba töltök egy réteg krémet,kb. az edény feléig, jön egy réteg babapiskóta bele, majd a maradék krém. A tetejére is piskóta kerül. Fóliát ráhajtom, 4-5 órára, vagy egy éjszakára mehet a hűtőbe.
Tálalásnál egy tányérra fordítom, lehámozom a folpackot, tetszés szerint díszítem.
A kicsiket csak kiemelem a fóliával, leszedem róla és egy tányérra ültetem.
Ha valakinek a családtagjai nem olyan finnyásak szedermag ügyben, mint az enyéim, az bátran tegyen egész szedreket a krémbe a rétegzés során.