Az alapja a kicsurgatott tejföl, az ízesítés már egyéni és sokféle lehet.
Az itt leírt módon ekészítettem a kicsurgatott 20 %-os tejfölt, és még két napra a hűtőbe tettem egy magas fazék fölé a szűrőben. Ezalatt még tovább sűrűsödött.
Ha előre tudom, hogy sajtkrém, vagy sajtgolyók lesznek belőle, akkor lehet már a tejfölt ízesíteni sóval, borssal, fokhagymával, zöldfűszerrel.
Amikor kiveszem, átkeverem és itt lehet sózni, fűszerezni, ha ezt nem tettem meg előbb. Olajos kézzel golyókat formálok belőle és az üvegben várakozó extra szűz olívaolajba teszem őket.
Került még bele friss bazsalikom, rozmaring, fokhagymagerezdek felvágva és színes bors. Mehet a hűtőbe pár napra, amíg az ízek összeérnek.
Pirított bagett és friss paradicsom jár hozzá. A maradék fűszeres olajat pedig elhasználom salátához.
7 megjegyzés:
Annyira guszta!:)) Elmentettem.
Elképesztően jó az ötlet. Én is megcsinálom, az tuti. Köszi a receptet! :-))
Móni és Yasmine jó étvágyat hozzá!
Kedves Moha,
Van ötlete kb meddig lehet igy a sajtot eltartani?
Kedves Névtelen! A tejföl lejárati idejéig egészen biztosan eláll.
Túl hosszú időt nálunk nem szokott megérni, ezért nem tudok erre pontos választ írni, azt gondolom, 1-2 hétig nem lesz baja, amennyiben a tejföl lejárata ennél nem rövidebb.
Kedves Moha,
Köszönöm a választ. Azt idén gasztro ajándékba fogtam, ez az egyike lesz a csomagnak, ezért kérdeztem. Lesz még marcipános-narancsos bonbon, gyömbéres tökdzsem és mézeskalács. Majd megirom tetszett-e. Nem is mondva, hogy én Londonban élek, és az üzlettársaimnak lesz. Ők nem igazán ismerik a magyar finomságokat, igy kostolgatás lesz. Nagyon Köszönöm, ön rendkivül ügyes.
Timi
Kedves Timi!
Remélem ízleni fog minden az üzlettársaknak!
Megjegyzés küldése