Ennek a kenyérnek a formázását már sok helyen láttam, csak ezt vettem kölcsön, a tészta egy öregtésztás-graham lisztes kenyértészta.
Hozzávalók:
30 dkg öregtészta
5 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
15 dkg graham liszt
40 dkg BL 80 liszt
2 ek.burgonyapehely
100 gr joghurt
250 ml víz
1 kk.cukor
2.tk.só
csipet aszkorbin
2 dkg friss élesztő
5 dkg vaj
kenéshez: 1 tojás
tetejére: len,-szezám,-napraforgó,-tökmag, mák, zabpehely
A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztok, tálban duplára kelesztem, közben egyszer átgyúrom. Mérleg segítségével 19 egyforma részre osztom.
Egyenként zsemléket gömbölyítek belőle, megkenem a tojással a tetejüket, a különböző magokba mártva lerakom a sütőpapíros tepsire. Fél óra kelesztés után előmelegített sütőben 200 fokon kb.35-40 percig sütöm.
Gyönyörű, mint mindig!
VálaszTörlésSzeretettel gratulálok a blogodhoz, csak most tudtam meg!
Nagyon köszönöm!
VálaszTörlésNagyon szép, igazi vendégváró finomság!Gratulálok a blogodhoz, nagyon igényes!
VálaszTörlésGyönyörű dolgokat készítesz, az előbb tévedtem ide (az utálom-listához:)), és itt is ragadtam! Jövök rendszeresen, már egy csomó dolgot találtam, amit ki szeretnék próbálni!
VálaszTörlésBarbette köszönöm!
VálaszTörlésMaimoni sok sikert hozzá,remélem ízleni is fog amit kipróbálsz!