Oldalak

2009. augusztus 4., kedd

Rozetta


Ennek a kenyérnek a formázását már sok helyen láttam, csak ezt vettem kölcsön, a tészta egy öregtésztás-graham lisztes kenyértészta.

Hozzávalók:

30 dkg öregtészta

5 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt

15 dkg graham liszt

40 dkg BL 80 liszt

2 ek.burgonyapehely

100 gr joghurt

250 ml víz

1 kk.cukor

2.tk.só

csipet aszkorbin

2 dkg friss élesztő

5 dkg vaj

kenéshez: 1 tojás 

tetejére: len,-szezám,-napraforgó,-tökmag, mák, zabpehely

A hozzávalókból a gépben tésztát dagasztok, tálban duplára kelesztem, közben egyszer átgyúrom. Mérleg segítségével 19 egyforma részre osztom.

Egyenként zsemléket gömbölyítek belőle, megkenem a tojással a tetejüket, a különböző magokba mártva lerakom a sütőpapíros tepsire. Fél óra kelesztés után előmelegített sütőben 200 fokon kb.35-40 percig sütöm.

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, mint mindig!
    Szeretettel gratulálok a blogodhoz, csak most tudtam meg!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, igazi vendégváró finomság!Gratulálok a blogodhoz, nagyon igényes!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű dolgokat készítesz, az előbb tévedtem ide (az utálom-listához:)), és itt is ragadtam! Jövök rendszeresen, már egy csomó dolgot találtam, amit ki szeretnék próbálni!

    VálaszTörlés
  4. Barbette köszönöm!

    Maimoni sok sikert hozzá,remélem ízleni is fog amit kipróbálsz!

    VálaszTörlés