Ezt a receptet Jade konyhájában olvastam, ma el is készítettem. Pillekönnyű, foszlós,finom briósok lettek. Nálunk az egyik fele cukros lett, mert a lányaim szerint a briós az cukros,és kész.
Beírom ide is a receptet,picit változtattam, az élesztő kevesebb lett nálam.
Hozzávalók:
50 dkg BL 80 liszt
7 dkg cukor
csipet só
3 dkg élesztő
2 dl tej
2 tojás
2 ek.olaj
kenni 10-15 dkg puha vaj
A hozzávalókból a kenyérsütő tésztát dagaszt, ezt tálban duplára kelesztem. 10 részre osztom, zsemléket formázok és letakarva hagyom kelni még fél órát. Lisztezett deszkán oválisra nyújtom és megkenem a puha vajjal. Feltekerem, hosszában nyújtva csigává csavarom és a sütőpapíros tepsibe teszem őket.
Lekenem vajjal, 30 percet kelni hagyom még, majd a 200 fokra előmelegített sütőben kb.13-15 perc alatt megsütöm. A felére került némi cukor is a sütés előtt.
Utóirat: sikerült megmentenem kettőt másnapig, finom ,puha maradt!
Nem igazán értem a formázást. Nehéz ma a fejem.
VálaszTörlésGyönyörűek!
Móni nézd meg, Jade készített fázisképeket is! Ugyanúgy formázod,mint a sima brióst,csak itt a hurkát előtte kinyújtod,vajazod és feltekered.
VálaszTörlésCsodaszép nálad is!
VálaszTörlés:)
VálaszTörlésElőbb írtam a mélt...aztán jöttem ide...:))
Szepy köszönöm!
VálaszTörlésMindjárt válaszolok is Renáta!
Moha, nagyon szepek lettek! Az elesztovel kapcsolatban Limara is megjegyezte, hogy kicsit soknak tartotta. En instant elesztot hasznaltam, azota mar meg is jegyeztem a receptben.
VálaszTörlésNalunk is maradt 2 masnapra, valoban finom es puha maradt.
Koszonom, hogy kiprobaltad!
Judith én köszönöm a receptet,mindig jó újdonságokat kipróbálni!
VálaszTörlés