Oldalak

2009. augusztus 31., hétfő

Spanyol briós


Ezt a receptet Jade konyhájában olvastam, ma el is készítettem. Pillekönnyű, foszlós,finom briósok lettek. Nálunk az egyik fele cukros lett, mert a lányaim szerint a briós az cukros,és kész.

Beírom ide is a receptet,picit változtattam, az élesztő kevesebb lett nálam.

Hozzávalók:

50 dkg BL 80 liszt

7 dkg cukor

csipet só

3 dkg élesztő

2 dl tej

2 tojás

2 ek.olaj

kenni 10-15 dkg puha vaj

A hozzávalókból a kenyérsütő tésztát dagaszt, ezt tálban duplára kelesztem. 10 részre osztom, zsemléket formázok és letakarva hagyom kelni még fél órát. Lisztezett deszkán oválisra nyújtom és megkenem a puha vajjal. Feltekerem, hosszában nyújtva csigává csavarom és a sütőpapíros tepsibe teszem őket.

Lekenem vajjal, 30 percet kelni hagyom még, majd a 200 fokra előmelegített sütőben kb.13-15 perc alatt megsütöm. A felére került némi cukor is a sütés előtt.

Utóirat: sikerült megmentenem kettőt másnapig, finom ,puha maradt!

7 megjegyzés:

  1. Nem igazán értem a formázást. Nehéz ma a fejem.
    Gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  2. Móni nézd meg, Jade készített fázisképeket is! Ugyanúgy formázod,mint a sima brióst,csak itt a hurkát előtte kinyújtod,vajazod és feltekered.

    VálaszTörlés
  3. :)
    Előbb írtam a mélt...aztán jöttem ide...:))

    VálaszTörlés
  4. Szepy köszönöm!
    Mindjárt válaszolok is Renáta!

    VálaszTörlés
  5. Moha, nagyon szepek lettek! Az elesztovel kapcsolatban Limara is megjegyezte, hogy kicsit soknak tartotta. En instant elesztot hasznaltam, azota mar meg is jegyeztem a receptben.
    Nalunk is maradt 2 masnapra, valoban finom es puha maradt.
    Koszonom, hogy kiprobaltad!

    VálaszTörlés
  6. Judith én köszönöm a receptet,mindig jó újdonságokat kipróbálni!

    VálaszTörlés