Ezt a jó kis tortát is sok oldalon megtaláltam már, most azt írom le, amelyik a mi családunknál bevált.
Hozzávalók:
tortalap egy 26 cm átmérőjű tortaformához:
20 dkg omlós keksz ( nálam Győri Zabfalatok, ez 215 gr.)
10 dkg olvasztott vaj
Az összetört kekszet elkeverem a vajjal és belenyomkodom a tortaformába. Mehet a hűtőbe.
krém:
5 tojás
2 dl citromlé
20 dkg cukor
5 citrom reszelt héja
1 ek.étkezési keményítő
25 dkg vaj
A tojásokat habosra keverem a cukorral, keményítővel, citromlével és citromhéjjal, majd kis lángon, folyton keverve egy kézi habverővel besűrítem.
Leveszem a lángról, hagyom egy kicsit hűlni,közben keverem. Apránként hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat. Beleöntöm a tortaformába, elkenem a kekszes alapon. Másnapig mehet a hűtőbe.
Mielőtt lekapcsolnám a tortakarimát róla, körben elválasztom egy lapáttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése