A szilváslepény tésztája anyósom receptje alapján készül, a tetejére való morzsa viszont egyik péktársamtól való E.Margit oldaláról. Tulajdonképpen nem lenne mákos, csak maradt a zacskóban kb. 5 dkg darált mák, el kellett használni.
Hozzávalók:
tésztához:
15 dkg vaj
15 dkg cukor
5 tojás
25 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 tk.vaníliakivonat
reszelt citromhéj
tetejére:
1 kg szilva
morzsához:
5 dkg puha vaj
8 dkg barnacukor
5 dkg darált mák
5 dkg liszt
1 kk. őrölt fahéj
reszelt citromhéj
A vajat habosra keverem a cukorral, egyenként mehetnek hozzá a tojások is. A sütőporos lisztet is hozzákeverem. Kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe simítom a tésztát és kirakom a cikkekre vágott szilvával.
A morzsához valókat egy tálban villával,vagy kézzel összemorzsolom és a tésztára szórom.
Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 40-45 percig.
Nnna tessék! egy kis leves kóstolásra ugrottam be, és most itt van a szilváslepény is. Háát nem utasítom vissza, naggyon jól néz ki!!!
VálaszTörlésNagyon gusztika!
VálaszTörlésLehet elnéztem a folyadék mennyiséget a zsemlénél, nem teljes adagot csináltam és úgy számolgattam. 2 kanál víz nekem is kellett.
Olyan bosszantó, hogy ugyanúgy raktalak fel téged a bloglistámra, mint bárkit, de a miniatűr képeidet soha nem látom a saját oldalamon.
Erika jó étvágyat hozzá!
VálaszTörlésMóni ezeket a dolgokat én sem értem,én meg nem látom a rendszeres olvasóimat,csak ha a fiam gépén lépek be! Ma megkértem,hogy segítsen nekem egy kicsit,majd akkor rákérdezek erre is.