Oldalak
▼
2009. augusztus 19., szerda
Töltött paprika
Lehet, hogy szentségtörés, de mi tejföllel esszük. Készítése egyszerű, az eredmény pedig nagyon finom.
Hozzávalók:
1 kg darált hús ( sertés, marha vegyesen)
2 kis fej vöröshagyma
3-4 maréknyi gömbölyű szemű rizs vagy 2 zacskó gyors rizs
só, bors
2 liter paradicsomlé
2 tojás
2 evőkanál liszt
kb. fél dl tej, vagy tejszín
cukor ízlés szerint
1 csokor zellerzöld
6-8 db paprika
A rizst forrásban lévő sós vízbe teszem és 5 percig főzöm. Leszűröm és kiborítom hűlni.
Egy nagy lábosban felteszem melegedni a paradicsomlét a zellerzölddel, pici sóval.
A hagymát apróra vágom és a tojással együtt a húshoz keverem. Beleteszem a rizst is, sózom, borsozom. A paprikákat kicsumázom, megtöltöm a hússal, de mivel nálunk ezt nem mindenki eszi, a többiből kis gombócokat formázok és a forrásban lévő paradicsomlébe engedem.
Kb. 1 órát főzöm, ezután kiszedem a paprikákat és a gombócokat a léből, kidobom a zellerzöldet is belőle.
2 evőkanál lisztet elkeverek egy kis hideg vízzel, hozzáöntöm a fél dl tejszínt vagy tejet, hozzámerek a forró paradicsomléből egy keveset, elkeverem és az egészhez öntöm. Felforralom, cukorral ízesítem és visszateszem bele a paprikákat, gombócokat.
Tálalásnál friss kenyér vagy főtt krumpli és egy kis tejföl jár hozzá.
Szerintem semmi nem szentségtörés, ami ízlik.
VálaszTörlésÉn meg megcukrozom...
Én is így készítem, pontosan.
Gyönyörű lett a színe! Most ide képzeltem az illatát is... :-))
Imádom én is tejföllel.
VálaszTörlésNézz be hozzám!:))
Yasmine ez így van, de néha fura képet vágnak mások!
VálaszTörlésMóni nálunk szinte mindenen van tejföl!
Én még nem ettem tejföllel, de édesen nagyon szeretem. Ezt a tejfölös dolgot már olvastam másoknál is. Ki fogom próbálni!
VálaszTörlés