Oldalak

2009. augusztus 10., hétfő

Zöldséges krumplileves


Ha már unja a család a hideg gyümölcsleveseket, akkor jöhet egy ilyen tartalmasabb is.

Hozzávalók:

1 kg krumpli

3-4 sárgarépa

1 kis zeller

1 csokor újhagyma

1 karalábé

2 fehérrépa

2 gerezd fokhagyma

2 dl tejszín

só, bors, petrezselyemzöld

A csokor újhagymát apróra vágva megdinsztelem egy pici olajon, nem kell sokáig, majd rádobom a karikára vágott répákat, a felkockázott zellert, karalábét, fokhagymát, sózom,borsozom. Átforgatom, felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi. Lehet bele tenni 1-2 ek. bio ételízesítőt, (én az Alnaturát használom).

Amíg fő, megpucolom a krumplit is, kockára vágom és hozzáadom a leveshez. Ha felforrt, 10 perc után beleöntöm a tejszínt, azzal is főzöm még 1-2 percig, aztán elzárom. 

Ilyenkor kerül bele az apróra vágott petrezselyemzöld.

2 megjegyzés: