2009. augusztus 12., szerda

Zsemlék


Ezek a zsemlék most a szokásos kenyerünk tésztájából készültek. A recept itt található.

A megkelt tésztát 12 részre osztom, kicsit meggömbölyítem a darabokat és hagyom 10 percig állni. Ezután formázom a zsemlét belőlük, sütőzacskóba teszem.( az XL méretűbe 6 db fér el kényelmesen.)

Duplájára kelesztem, bespriccelek a zacskóba, a szélét a két utolsó zsemle alá visszahajtom.

Előmelegített sütőben 220 fokon sül kb. 30-35 percig. Ha kész , kiveszem a zacskóból és rácson hagyom kihűlni.

3 megjegyzés:

Brigitta írta...

A szokásos gyönyörűség,én szerencsére régóta láthatom!:))

Mónika írta...

Le a kalappal! :))

Moha írta...

Brigi, Móni nagyon köszönöm!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...