Oldalak

2009. szeptember 29., kedd

Húspástétom


Mirelle készített nemrég ilyet, nagyon megtetszett. Szoktam egybesült fasírtot sütni, de ez a formájával és a baconnal bolondítva jobban nézett ki, és miután elkészült mondhatom,hogy finomabb is.

Hozzávalók: 1 db nagyobb őzgerinc formához

50 dkg darált hús     (lehet sertés-marha vegyesen)

20 dkg szeletelt bacon

2 tojás

2 marék zsemlemorzsa

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma aprítva

2 tk.pirospaprika

só, bors, aprított petr.zöld


Az apróra vágott hagymát megdinsztelem egy pici vajon, a tálban várakozó húshoz adom. Beleteszem az összes többi hozzávalót is és jól elkeverem.

Az őzgerincformát egy sütőpapíros tepsire teszem, kibélelem a bacon szeletekkel és belenyomkodom a húsmasszát. A kilógó szalonnákat visszahajtom rá és 200 fokon kb. 35-40 percig sütöm. 

Ekkor kiveszem és kifordítom a pástétomot a sütőpapírra, visszateszem addig sülni, míg a szalonna szépen megpirul rajta, ez kb. 15 perc.

Mi melegen ettük főzelékhez, így is nagyon jó, de ha kihűlt és egy éjszakát hűtőben töltött,akkor nagyon finom salátával, vagy szendvicsben felvágott helyett.

5 megjegyzés:

  1. Limara köszönöm! Néha egy egyszerű étel is elvarázsolódik egy új formában!

    VálaszTörlés
  2. Hát..... nekem sosem jutnak eszembe ilyen klassz dolgok! Pedig így most végig olvasva nem tűnik bonyolultnak. Csak Te kellesz hozzá! Nagyon ügyi vagy! Lassan alakul a hétvégi menü. Köszike!

    VálaszTörlés
  3. Nelly ennél egyszerűbben már nem lehet elkészíteni szerintem, a köszönet Mirelle-nek jár!
    Szombaton az előkészítéssel együtt megvoltam egy óra alatt vele.

    VálaszTörlés
  4. Ezt én is kipróbálom pulykahússal, szerintem azzal is nagyon finom lesz!

    VálaszTörlés