2009. szeptember 8., kedd

Kakaós sajttorta


Ez a recept A szakácsművészet bibliája című könyvből való. Anna barátnőm fordította, és mivel tud a szakácskönyvgyűjtő mániámról, kaptam egyet tőle. Vannak benne jó ötletek,majd sorban kipróbálom őket. Szokásom szerint kicsit változtattam az eredetin, a végeredmény jó lett, bár egy cseppet tovább fogom sütni legközelebb, az én ízlésemnek túl krémes volt a közepe.

A hozzávalók nagy része bögrében volt megadva, ezeket lemértem, illetve kóstolgatás után módosítgattam néhányon.

Hozzávalók:    egy 22,5 cm átmérőjű tortaformához

alap:

1 csomag Győri Édes Zabfalatok  (215 gr) (eredetileg graham keksz + cukor)

10 dkg olvasztott vaj

kakaós krém:

450 gr krémsajt  ( nekem a szokásos házi krémsajt)

180 gr porcukor

65 gr kakaópor

1 tk.vaníliakivonat

2 tojás

fehér krém:

200 gr krémsajt

2 ek. porcukor

2-3 ek. tejföl

1 tk. vaníliakivonat 

A kekszet összetöröm és elkeverem az olvadt vajjal, belenyomkodom a formába úgy, hogy a feléig pereme is legyen. Beteszem a hűtőbe.

A tojásokat habosra keverem a porcukorral, vaníliával, hozzáadom a krémsajtot és a kakaóport is. Itt érdemes megkóstolni és igazítani az édességén,vagy kakaósságán.

A sütőt előmelegítem 190 fokra. A kakaós krémet a tésztalapra öntöm és 20 percig sütöm. ( ez nálam legközelebb kb.30 perc lesz)

Kiveszem és hűlni hagyom fél órát. A sütőt felkapcsolom 200 fokra.

A krémsajtot, tejfölt, vaníliát , cukrot összekeverem és a kakaós krém tetejére kenem. (Ettől tartottam, így egy zacskóba szedtem, nagy lyukat vágtam a sarkára és szépen csíkokban rányomtam a kakaós krém tetejére. Így már csak óvatosan el kellett simítani egy késsel.)

A forró sütőbe visszateszem és 10 percig sütöm még.

Kiveszem, hagyom teljesen kihűlni, majd mehet egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a karimát óvatosan leveszem és egy éles késsel szépen tudom szeletelni.

7 megjegyzés:

szepyke írta...

Hát, nekem is kellene egy ilyen barátnő!

Kiskukta írta...

Jól néz ki, és nagyon jó ötlet ez a zacskós módszer!

Moha írta...

Szepy ő ráadásul lelkes közönsége mindennek,amit elkövetek, inspirál egy csomó dologra,és nála megértőbb,türelmesebb,segítőkészebb emberrel még nem találkoztam.

Moha írta...

Kiskukta kénytelen voltam valamit kitalálni,mert az egyértelmű volt,hogy a forró remegős krémre nem lehet "rákenni" a fehér kencét! (ahogy a recept írta volt...)

Vali írta...

Hát végem van. Ide vele, csak egy kicsi szeletkét.

Moha írta...

Vali küldöm,nyisd az ablakot! Sajna nem egy fogyókúrás darab, sűrűn nem fogom elkövetni...

Andi/cuki írta...

Nagyon finom lehetett,csudaszép!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...