Ez a recept A szakácsművészet bibliája című könyvből való. Anna barátnőm fordította, és mivel tud a szakácskönyvgyűjtő mániámról, kaptam egyet tőle. Vannak benne jó ötletek,majd sorban kipróbálom őket. Szokásom szerint kicsit változtattam az eredetin, a végeredmény jó lett, bár egy cseppet tovább fogom sütni legközelebb, az én ízlésemnek túl krémes volt a közepe.
A hozzávalók nagy része bögrében volt megadva, ezeket lemértem, illetve kóstolgatás után módosítgattam néhányon.
Hozzávalók: egy 22,5 cm átmérőjű tortaformához
alap:
1 csomag Győri Édes Zabfalatok (215 gr) (eredetileg graham keksz + cukor)
10 dkg olvasztott vaj
kakaós krém:
450 gr krémsajt ( nekem a szokásos házi krémsajt)
180 gr porcukor
65 gr kakaópor
1 tk.vaníliakivonat
2 tojás
fehér krém:
200 gr krémsajt
2 ek. porcukor
2-3 ek. tejföl
1 tk. vaníliakivonat
A kekszet összetöröm és elkeverem az olvadt vajjal, belenyomkodom a formába úgy, hogy a feléig pereme is legyen. Beteszem a hűtőbe.
A tojásokat habosra keverem a porcukorral, vaníliával, hozzáadom a krémsajtot és a kakaóport is. Itt érdemes megkóstolni és igazítani az édességén,vagy kakaósságán.
A sütőt előmelegítem 190 fokra. A kakaós krémet a tésztalapra öntöm és 20 percig sütöm. ( ez nálam legközelebb kb.30 perc lesz)
Kiveszem és hűlni hagyom fél órát. A sütőt felkapcsolom 200 fokra.
A krémsajtot, tejfölt, vaníliát , cukrot összekeverem és a kakaós krém tetejére kenem. (Ettől tartottam, így egy zacskóba szedtem, nagy lyukat vágtam a sarkára és szépen csíkokban rányomtam a kakaós krém tetejére. Így már csak óvatosan el kellett simítani egy késsel.)
A forró sütőbe visszateszem és 10 percig sütöm még.
Kiveszem, hagyom teljesen kihűlni, majd mehet egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a karimát óvatosan leveszem és egy éles késsel szépen tudom szeletelni.
Hát, nekem is kellene egy ilyen barátnő!
VálaszTörlésJól néz ki, és nagyon jó ötlet ez a zacskós módszer!
VálaszTörlésSzepy ő ráadásul lelkes közönsége mindennek,amit elkövetek, inspirál egy csomó dologra,és nála megértőbb,türelmesebb,segítőkészebb emberrel még nem találkoztam.
VálaszTörlésKiskukta kénytelen voltam valamit kitalálni,mert az egyértelmű volt,hogy a forró remegős krémre nem lehet "rákenni" a fehér kencét! (ahogy a recept írta volt...)
VálaszTörlésHát végem van. Ide vele, csak egy kicsi szeletkét.
VálaszTörlésVali küldöm,nyisd az ablakot! Sajna nem egy fogyókúrás darab, sűrűn nem fogom elkövetni...
VálaszTörlésNagyon finom lehetett,csudaszép!
VálaszTörlés