Oldalak

2009. szeptember 8., kedd

Kakaós sajttorta


Ez a recept A szakácsművészet bibliája című könyvből való. Anna barátnőm fordította, és mivel tud a szakácskönyvgyűjtő mániámról, kaptam egyet tőle. Vannak benne jó ötletek,majd sorban kipróbálom őket. Szokásom szerint kicsit változtattam az eredetin, a végeredmény jó lett, bár egy cseppet tovább fogom sütni legközelebb, az én ízlésemnek túl krémes volt a közepe.

A hozzávalók nagy része bögrében volt megadva, ezeket lemértem, illetve kóstolgatás után módosítgattam néhányon.

Hozzávalók:    egy 22,5 cm átmérőjű tortaformához

alap:

1 csomag Győri Édes Zabfalatok  (215 gr) (eredetileg graham keksz + cukor)

10 dkg olvasztott vaj

kakaós krém:

450 gr krémsajt  ( nekem a szokásos házi krémsajt)

180 gr porcukor

65 gr kakaópor

1 tk.vaníliakivonat

2 tojás

fehér krém:

200 gr krémsajt

2 ek. porcukor

2-3 ek. tejföl

1 tk. vaníliakivonat 

A kekszet összetöröm és elkeverem az olvadt vajjal, belenyomkodom a formába úgy, hogy a feléig pereme is legyen. Beteszem a hűtőbe.

A tojásokat habosra keverem a porcukorral, vaníliával, hozzáadom a krémsajtot és a kakaóport is. Itt érdemes megkóstolni és igazítani az édességén,vagy kakaósságán.

A sütőt előmelegítem 190 fokra. A kakaós krémet a tésztalapra öntöm és 20 percig sütöm. ( ez nálam legközelebb kb.30 perc lesz)

Kiveszem és hűlni hagyom fél órát. A sütőt felkapcsolom 200 fokra.

A krémsajtot, tejfölt, vaníliát , cukrot összekeverem és a kakaós krém tetejére kenem. (Ettől tartottam, így egy zacskóba szedtem, nagy lyukat vágtam a sarkára és szépen csíkokban rányomtam a kakaós krém tetejére. Így már csak óvatosan el kellett simítani egy késsel.)

A forró sütőbe visszateszem és 10 percig sütöm még.

Kiveszem, hagyom teljesen kihűlni, majd mehet egy éjszakára a hűtőbe. Másnap a karimát óvatosan leveszem és egy éles késsel szépen tudom szeletelni.

7 megjegyzés:

  1. Hát, nekem is kellene egy ilyen barátnő!

    VálaszTörlés
  2. Jól néz ki, és nagyon jó ötlet ez a zacskós módszer!

    VálaszTörlés
  3. Szepy ő ráadásul lelkes közönsége mindennek,amit elkövetek, inspirál egy csomó dologra,és nála megértőbb,türelmesebb,segítőkészebb emberrel még nem találkoztam.

    VálaszTörlés
  4. Kiskukta kénytelen voltam valamit kitalálni,mert az egyértelmű volt,hogy a forró remegős krémre nem lehet "rákenni" a fehér kencét! (ahogy a recept írta volt...)

    VálaszTörlés
  5. Hát végem van. Ide vele, csak egy kicsi szeletkét.

    VálaszTörlés
  6. Vali küldöm,nyisd az ablakot! Sajna nem egy fogyókúrás darab, sűrűn nem fogom elkövetni...

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finom lehetett,csudaszép!

    VálaszTörlés