Ezt a sütit Cserkénél láttam meg, nagyon jól nézett ki, meg kellett sütnöm. Nem okozott csalódást, finom lett. Én átdolgoztam a receptet a 30 cm-es piteformámra.
Hozzávalók:
tészta:
30 dkg liszt
2 púpos kk.sütőpor
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
kb.7 ek.hideg víz
töltelék:
25 dkg mascarpone ( vagy egy 450 gr-os 20%-os tejföl kicsurgatva)
15 dkg tejföl
2 tojás
15 dkg darált mandula (én a vékony barna héjjal együtt daráltam)
4-5 ek. barna nádcukor
reszelt citromhéj, 1 tk.vaníliakivonat
50-60 dkg magozott meggy
A tészta hozzávalóit összegyúrom és fóliázva mehet a hűtőbe.
A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverem, beleteszem a meggy kivételével az összes többi hozzávalót. A tésztát kinyújtom és kibélelem vele a piteformát, beleszórom a meggyet, ráöntöm a mandulás keveréket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 perc alatt sül meg. Hagyom teljesen kihűlni, csak utána vágom fel.
Nagyon szeretem a mandulát,biztos finom ez a süti!Jól néz ki!:-))
VálaszTörlésPirítottad már szárazon a mandulát?Érezted azt az ízt és illatot? Imádom!
Andi nálunk is nagy kedvenc a mandula,minden ami vele készül. Az amaratti kekszért a női szakasz van oda,a fiam és a férjem nem csípi.(több jut nekünk)
VálaszTörlésEz gyönyörű! Fantasztikusan finom lehet! Nagyon tetszik a blogod, rendkívül ügyes vagy!
VálaszTörlésGasztroboszi nagyon köszönöm! Tényleg finom,jó páros a meggy-mandula!
VálaszTörlésNagyon szép lett! Gondolom, hogy finom is, mert a meggy és a mandula remek páros!
VálaszTörlésIsteni nagyon finom
VálaszTörlésBianka köszönöm!
VálaszTörlés