Oldalak

2009. szeptember 2., szerda

Mandulakrémes meggyespite


Ezt a sütit Cserkénél láttam meg, nagyon jól nézett ki, meg kellett sütnöm. Nem okozott csalódást, finom lett. Én átdolgoztam a receptet a 30 cm-es piteformámra.

Hozzávalók:

tészta:

30 dkg liszt

2 púpos kk.sütőpor

15 dkg vaj

5 dkg porcukor

kb.7 ek.hideg víz

töltelék:

25 dkg mascarpone ( vagy egy 450 gr-os 20%-os tejföl kicsurgatva)

15 dkg tejföl

2 tojás

15 dkg darált mandula (én a vékony barna héjjal együtt daráltam)

4-5 ek. barna nádcukor

reszelt citromhéj, 1 tk.vaníliakivonat

50-60 dkg magozott meggy

A tészta hozzávalóit összegyúrom és fóliázva mehet a hűtőbe.

A töltelékhez a tojásokat a cukorral habosra keverem, beleteszem a meggy kivételével az összes többi hozzávalót. A tésztát kinyújtom és kibélelem vele a piteformát, beleszórom a meggyet, ráöntöm a mandulás keveréket. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 perc alatt sül meg. Hagyom teljesen kihűlni, csak utána vágom fel.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a mandulát,biztos finom ez a süti!Jól néz ki!:-))
    Pirítottad már szárazon a mandulát?Érezted azt az ízt és illatot? Imádom!

    VálaszTörlés
  2. Andi nálunk is nagy kedvenc a mandula,minden ami vele készül. Az amaratti kekszért a női szakasz van oda,a fiam és a férjem nem csípi.(több jut nekünk)

    VálaszTörlés
  3. Ez gyönyörű! Fantasztikusan finom lehet! Nagyon tetszik a blogod, rendkívül ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  4. Gasztroboszi nagyon köszönöm! Tényleg finom,jó páros a meggy-mandula!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett! Gondolom, hogy finom is, mert a meggy és a mandula remek páros!

    VálaszTörlés