Mióta megláttam Limaránál és először megsütöttem, szinte naponta készül egy, csak úgy "mellékes"kenyérnek. Mennyei íze van a szezámmagtól, érdemes kipróbálni.
Ahogy Limara tanácsolta, én kiváltom legtöbbször a kovászt öregtésztával, mert az mindig van a hűtőben, így hirtelen felindulásból is meg lehet sütni.
Hozzávalók:
25 dkg öregtészta
30 dkg BL 80 liszt
1 tk.só
160 ml víz
2 ek.tej
6 gr. friss élesztő (vagy 2 tk.száraz)
2 ek.olaj
csipet aszkorbinsav
tetejére:
1 tojásfehérje
szezámmag
A hozzávalókból tésztát dagasztok, hagyom duplára kelni. Lisztezett deszkán 3 részre osztom, gömbölyítem és 10 percet állni hagyom. Ezután rudakat sodrok belőlük, és egy ecsettel körben bekenem a kanál vízzel elkevert fehérjével.
Megforgatom mindet a tálcára kiöntött szezámmagban és fonatot készítek belőlük.
Sütőpapíros tepsin kelesztem duplára megint, majd 200 fokon gőzös sütőben 35-40 percig sütöm.
Jaj de nagyon szép ez is!:-))
VálaszTörlésGyönyörű! :))
VálaszTörlésAndi, Limara köszönöm!
VálaszTörlésNagyon regota keszulok hogy megsutom en is,noverem is nagyon dicseri.Gyonyoru a tied is!
VálaszTörlésSzépséges!
VálaszTörlésEdó akár zsemleként is el tudom képzelni, körben a szezámmagba hempergetve.
VálaszTörlésTrinity köszönöm!
Nagyon szép lett:)
VálaszTörlésFruzska köszönöm!
VálaszTörlésIgen,en is zsemleben gondolkodtam:) A riegel kenyeredet is mindig buciknak sutom.
VálaszTörlésEdó ha tízóraira szánod,akkor érdemesebb úgy készíteni.
VálaszTörlés