Ezt a kiflit évekkel ezelőtt Anyósomnál kóstoltam, rögtön el is kértem a receptet tőle. Azóta is nagy kedvenc akár sós, akár édes változatban.
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
4 ek.burg.pehely (elhagyható)
2 csapott ek.só
1 tk.cukor
5 dkg friss élesztő
6 dl tej
3 dl olaj
Géppel rugalmas, lágy tésztát dagasztok, liszttől függően még esetleg kellhet bele egy kis tej.
Duplára kelesztem, 6 cipóra osztom. Ezeket egyenként kb. fél cm vastag körré nyújtom, 8 részre vágom, (ha tölteni szeretném, akkor ezt most teszem) és kifliket csavarok belőle. Sütőpapíros tepsin hagyom kelni még 30-40 percet, lekenem felvert tojással magokkal, fűszerekkel szórom, és az előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.
Ezek most töltés nélkül készültek, de szoktam sajttal, kis virslivel, kolbászkrémmel, tepertőkrémmel, baconnal, párolt zöldséggel tölteni.
Ha édesen készül, akkor 1 kk.só és kb. 15 dkg cukor megy a tésztába, töltelék lehet sütésálló lekvár, nutella, főzött dió,-mák töltelék, túró, gyümölcsök, stb.
Ha kisebb kifliket szeretnék,akkor 8 cipóra osztom a tésztát, így egy falatra bekapható méret lesz belőle.
8 megjegyzés:
nagyon jól néznek ki, biztosan finomak is:)
Jaj, reggel egy bögre jegeskávéval és vajjal...
Jáááááj!
Gyönyörűek lettek!
Nekünk is nagy kedvencünk ez a kifli, teljesen hasonló az én receptem is. Mi még nagyon szeretünk bele tenni füstölt sajtot is, melegszendvics krémet (pizzást).
Gratulálok, gyönyörű kifliket sütöttél és szép lett maga a fénykép is.
Nagyon szépek és guszták ;-)
Starfokker, Mária, Lekvároskukta köszönöm!
Szepy ezeket ma reggel az iskolában kapták az elsősök szülei,míg várakoztak izgatott csemetéikre az évnyitójuk után. Jegeskávé szerintem nem volt hozzá...
Jaj, gyönyörű!!! Mesterkezek formálták!
Kukkants be hozzám, vár egy friss inyonyi! :)
Csak ismételni tudom a fentebbi hozzászólókat - nagyon szépek s szépen is vannak elrendezve ;)
Gasztroboszi, Beatbull köszönöm!
Megjegyzés küldése