2009. szeptember 30., szerda
Spenót bundáskenyérrel
Ez volt a tegnapi ebédünk a fiammal, a többiek mást kaptak, mert ők nem szeretik a spenótot.
Édesen készül, ahogy a Nagyikám főzte, én gyerekkorom óta csak így eszem meg.
Hozzávalók:
1 zacskó mirelit spenót (450 gr) szűrőben kiengedve, lecsurgatva
5 dkg vaj
5 dkg liszt
4-5 dl tej
só, cukor ízlés szerint
bundáskenyérhez:
valamilyen kenyérféle / péksüti
1 tojás pici sóval felverve
olaj a sütéshez
A vajat megolvasztom, a lisztet ráteszem és kettőt kavarok rajta, majd felöntöm a tejjel és kézi habverővel kavargatva besűrítem.
Rádobom a spenótot, ha kell még pici tejet öntök hozzá és kevergetve pár perc alatt megfőzöm. Ekkor ízesítem csipet sóval és cukorral édeskésre.
Ha van elfekvő 2 db zsemlém, akkor nem besamellel készítem, hanem a feldarabolt zsemléket tejbe áztatom, csak annyiba, amennyi ellepi éppen. Ha megpuhultak, akkor egy lábosban felolvasztom a vajat, ráteszem a zsemlét, spenótot és megfőzöm.
A bundáskenyérhez ha friss a hozzávaló, akkor csak a tojásba mártva sütöm ki, ha szárazabb, akkor előtte tejben is megforgatom egy kissé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Én is pont így szoktam főzni!
És pont mindjárt leeszem a képről..hammm!:))
Édesen ezt még nem ettem, mindig csak fokhagymásan. Érdekes lehet :)
Brigi meghívlak egy spenótra!:)
Lúdanyó én szeretem fokhagymásan is, mármint pizzán,vagy lasagneban, de főzeléknek csakis így.
Jaj,ez olyan finom lehet Moha!Sajnos nalunk a spenotot csak kremleves formajaban eszi a csalad tobbi resze..:( De a bundast bezzeg....:)
Nezz be hozzam,kuldtem neked valamit,nagyon nagy szeretettel!
Edó a bundásból a család többi része is kér persze!
A spenótot meg nézik fintorogva.
Imádom a spenótot, de még nem ettem bundáskenyérrel, bár azt is imádom!
Szepy egyszer próbáld ki! Itt pont az az izgalmas,hogy édeskés a spenót és sós a bundás hozzá.
Megjegyzés küldése