Oldalak

2009. szeptember 30., szerda

Spenót bundáskenyérrel


Ez volt a tegnapi ebédünk a fiammal, a többiek mást kaptak, mert ők nem szeretik a spenótot.
Édesen készül, ahogy a Nagyikám főzte, én gyerekkorom óta csak így eszem meg.

Hozzávalók:

1 zacskó mirelit spenót (450 gr) szűrőben kiengedve, lecsurgatva

5 dkg vaj

5 dkg liszt

4-5 dl tej

só, cukor ízlés szerint

bundáskenyérhez:

valamilyen kenyérféle / péksüti

1 tojás pici sóval felverve

olaj a sütéshez

A vajat megolvasztom, a lisztet ráteszem és kettőt kavarok rajta, majd felöntöm a tejjel és kézi habverővel kavargatva besűrítem.
Rádobom a spenótot, ha kell még pici tejet öntök hozzá és kevergetve pár perc alatt megfőzöm. Ekkor ízesítem csipet sóval és cukorral édeskésre.

Ha van elfekvő 2 db zsemlém, akkor nem besamellel készítem, hanem a feldarabolt zsemléket tejbe áztatom, csak annyiba, amennyi ellepi éppen. Ha megpuhultak, akkor egy lábosban felolvasztom a vajat, ráteszem a zsemlét, spenótot és megfőzöm.

A bundáskenyérhez ha friss a hozzávaló, akkor csak a tojásba mártva sütöm ki, ha szárazabb, akkor előtte tejben is megforgatom egy kissé.




7 megjegyzés:

  1. Én is pont így szoktam főzni!
    És pont mindjárt leeszem a képről..hammm!:))

    VálaszTörlés
  2. Édesen ezt még nem ettem, mindig csak fokhagymásan. Érdekes lehet :)

    VálaszTörlés
  3. Brigi meghívlak egy spenótra!:)

    Lúdanyó én szeretem fokhagymásan is, mármint pizzán,vagy lasagneban, de főzeléknek csakis így.

    VálaszTörlés
  4. Jaj,ez olyan finom lehet Moha!Sajnos nalunk a spenotot csak kremleves formajaban eszi a csalad tobbi resze..:( De a bundast bezzeg....:)
    Nezz be hozzam,kuldtem neked valamit,nagyon nagy szeretettel!

    VálaszTörlés
  5. Edó a bundásból a család többi része is kér persze!
    A spenótot meg nézik fintorogva.

    VálaszTörlés
  6. Imádom a spenótot, de még nem ettem bundáskenyérrel, bár azt is imádom!

    VálaszTörlés
  7. Szepy egyszer próbáld ki! Itt pont az az izgalmas,hogy édeskés a spenót és sós a bundás hozzá.

    VálaszTörlés