Oldalak
▼
2009. október 1., csütörtök
Darakeksz
Piszkénél bukkantam erre a kekszre, csábítóan nézett ki. Az éhező kiscicatekintet is stimmel, már ami a lányokat illeti, jó is volt uzsonnára a kicsinek a néptánc után, a nagynak meg csak úgy:)
Egy baj volt, hogy kevés lett, legközelebb dupla adagból készül. Én tettem bele egy kis tk.lisztet is, finom lett. Nagyon jó alapkeksz, finom ropogós, fogom még variálni tovább.
Hozzávalók:
14 dkg finomliszt
10 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
3 dkg tönkölybúzadara
1 tk.sütőpor
12 dkg puha vaj
10 dkg nádcukor
1 tojás
1 kk. vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
A szárazakat elvegyítem, a vajat a cukorral robotgéppel habosra keverem.
Beleteszem a tojást, vaníliát, citromhéjat, majd a szárazakat is. Folpackban megy a hűtőbe egy éjszakára. Másnap kinyújtom fél cm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszúrom a köröket.
Egy részére szórok étcsokilencsét, kicsit belenyomkodom, másik adag kap egy-egy aszalt meggyet, és marad simán is.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-12 perc alatt készen vannak.
A simákra kihűlés után vékony csíkokban olvasztott tejcsokit csurgatok.
Nagyon guszták a kekszek, és amint olvasom, a készítése is nekünk való! kösz
VálaszTörlésA csokis lencsést megdézsmáltam. Nézz be hozzám kérlek.
VálaszTörlésSzuper a kekszed,gyere ey Oscarra!:-))
VálaszTörlésErika köszönöm! Valóban nem egy macerás süti:)
VálaszTörlésVali, Andi köszönöm, délután megyek!