Ezt a sütit már régen kinéztem magamnak és most végre ki is próbáltam. Finom lett, de nekem valahogy nem kívánkozik rá a csokimáz, legközelebb nem teszek.
Hozzávalók:
50 dkg szögletes háztartási keksz
120 gr étkezési keményítő (vagy 3 cs. főzős vaníliás puding)
10-15 dkg cukor (függ az alma édességétől)
8 dl víz
1,5 kg alma
1 citrom leve és reszelt héja
csipet fahéj
máz: 5 ek.kakaópor, 5 ek. cukor, 8 ek. víz, 10 dkg vaj
Az almát hámozva lereszelem a nagylyukú reszelőn és megpárolom 5 dl vízzel, ízlés szerinti cukorral, citromlével, citromhéjjal és fahéjjal. Az étkezési keményítőt elkeverem 3 dl vízzel és az almához öntve besűrítem azt.
A kekszekkel kirakok egy 28 X 23 -as tepsit, rásimítom a meleg almakrémet és a tetejére is kekszeket teszek.
A cukrot és a kakaóport a vízzel felfőzöm, levéve a tűzről belekeverem a vajat és elkenem a süti tetején.
Ha kihűlt, mehet egy éjszakára a hűtőbe, másnap szépen lehet kockára vágni.
2 megjegyzés:
Szia!
Elkészítettem és nagyon nagy sikere volt a családban.
Egyszerűen elkészíthető, könnyű sütemény.
Köszönöm a receptet.
Üdv.: Kinga
Kedves Kinga, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett a családnak!
Megjegyzés küldése