Oldalak

2009. október 28., szerda

Kekszes krémes almás kocka


Ezt a receptet is kinéztem magamnak a Nők Lapja konyhából, még szerencse, hogy Trinity elkészítette előttem, így a megfelelő mennyiségű almával indultam. Tényleg nem tudom,hogy gondolták a 2 almát, az nem lett volna elég semmire. Kicsit meg is bolondítottam az ízét a karamellel, finom lett nagyon, kiütötte a nyeregből a pudingos almás verziót.

Hozzávalók:   egy 22 X 34 -es edényhez

45 db vajaskeksz      (Lidl-ben vettem)

30 dkg mascarpone / nekem házi krémsajt

porcukor ízlés szerint

4 dl tejszín

1 tk.vaníliakivonat

12 db közepes alma

4-5 ek. nádcukor

1 citrom leve és reszelt héja

1 kk. őrölt fahéj


Az almákat meghámozom és apró kockákra vágom, citomlével meglocsolom. A nádcukrot egy evőkanál vízzel karamellizálom, erre dobom rá az almát, mehet bele a citromhéj és a fahéj is.

Kis lángon kevergetve rövid ideig párolom, leve nem nagyon marad. Kihűtöm.

A tejszínt kemény habbá verem 3-4 kanál porcukorral, beleteszem a házi krémsajtot is és tovább habosítom. Meg kell kóstolni, ne legyen nagyon édes, hiszen a keksz is az, és az alma is.

Az üvegtepsimbe lerakom az első réteget kekszből ( 15 db ) erre kenem  a tejszínes krém harmadát és megpöttyözöm  az alma harmadával. Megint keksz jön, krém és alma, majd ugyanez mégegyszer.

Lefedem és megy egy éjszakára a hűtőbe, (vagy legalább 3 órára)

Tálalás előtt szárazon megpirítom a szeletelt mandulát és megszórom a süti tetejét vele.

A kekszek mentén vágom kockára. Nagyon finom, nem túl édes, könnyű süti lett belőle.

Itt előny a kicsurgatott tejföl kissé savanykás íze és alacsonyabb zsírtartalma, érdemes azzal kipróbálni.


5 megjegyzés:

  1. Ugye, hogy elírták az alma mennyiségét?
    Nagyon guszta lett a tiéd is!!!

    VálaszTörlés
  2. Efelejtettem a lényeget... van neked valami nálam:))

    VálaszTörlés
  3. Jaj, de jól néz ki, már megint!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon csábító!
    Néz át légyszi hozzám is!

    VálaszTörlés
  5. Trinity igen, biztos,hogy nyomdahiba.

    Szepy köszönöm!

    VálaszTörlés