A szeptemberi Nők Lapja Konyhában találtam ezt a receptet, eredetileg mogyoróval, de nekem most dióm volt itthon.
Finom lett, de nekem kicsit karakteresebb lehetne a csokis része, legközelebb teszek bele 2 ek. kakaóport is.
Hozzávalók: egy 30 cm átmérőjű piteformához
tészta:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg porcukor
3 kanál hideg víz
töltelék:
6-7 db hámozott, felezett körte
3 tojás
10 dkg cukor
10 dkg dió / mogyoró apróra vágva (vagy durvára darálva)
5 dkg étcsokoládé
1/2 dl kávé
1 tk. vaníliakivonat
2 ek. liszt
1 tk. sütőpor
5 dkg olvasztott étcsoki a tetejére dísznek
A tésztához a vajat elmorzsolom a liszttel, cukorral pár kanál hideg vízzel összeállítom és folpackban hűtőbe teszem egy órára.
Amikor kiveszem kinyújtom akkorára, hogy a formát ki tudjam bélelni vele úgy, hogy pereme is legyen. Sütőpapírt teszek bele, erre nehezéknek rizst szórok. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig elősütöm. Leszedem a nehezéket és félreteszem.
A töltelékhez a forró kávéban felolvasztom a csokit, a tojásokat habosra verem a cukorral és a kettőt összekeverem.
Beleteszem a vaníliát, a sütőporos lisztet, és a diót is.
A körtéket kevés citromos vízben megpárolom, lecsepegtetem. (ezt kihagytam,mert a körték nagyon érettek voltak,lekvár lett volna belőlük)
A tésztát kirakom a körtékkel, leöntöm a csokis masszával és 140 fokos sütőben kb. 40 percig sütöm. A formában hagyom kihűlni, majd a megolvasztott csokival megcsíkozom.
6 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehetett!
Szerintem is nagyon jól néz ki! :)
Nemrég kaptam egy 30 cm-es piteformát, amit abban az adott pillanatban kicsit nagynak találtam; úgy látom, ennek viszont pont megfelel:)
nagyon szép lett, én is láttam az újságban.
Ismet gyonyoruszep,nagyon szeretem nezni amiket alkotsz,nagyon sok mindenkinek mutattam,csodaloid vannak:)
Ágianyu valóban, bár tényleg jobb lenne csokisabban.
Limara köszi!
Kata nem nagy az, ha finom ami benne sült!
Starfokker köszönöm!
Edó köszi, örülök,hogy másoknak is örömet tudok szerezni!
Megjegyzés küldése