Megláttam Maxnál és megfőztem, rajtam kívül mindenkinek ízlett:(
Nem baj, van még sok elkészítési módja a kukoricának, maradok azoknál.
Hozzávalók:
kb. 20 dkg kockázott bacon
2 konzerv kukorica
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dl húsleves
só, bors,
2 dl tejszín
tálaláshoz petrezselyemolaj, vagy aprított petrezselyemzöld
A bacont kisütöm, kiszedem az edényből, félreteszem. A zsiradékba beleszórom a hagymát, kicsit pirítom, majd hozzáadom a fokhagymát, lecsöpögtetett kukoricát, sózom, borsozom, felöntöm a húslevessel.
Kis lángon puhára főzöm, beleöntöm a tejszínt és egy botmixerrel pürésítem. Átszűröm egy szűrőn, visszateszem még egyet forrni, aztán elzárom.
Tálalásnál meglocsolom egy kis petrezselyemolajjal és megszórom a félretett bacondarabokkal.
Még soha nem csináltam, pedig nagyon szeretem. Lehet,hogy az a baj, hogy csak én szeretem, az olyannak meg valahogy nehezebben állok neki, hogy utána napokig csak azt egyek...:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!
Nagyon jól néz ki! Én egyszer csináltam, de nem jött be, pedig imádjuk a kukoricát, azt hiszem, úgy vagyok ahogy te.
VálaszTörlésSzepy ezt megértem, egy tányéros adagot meg nehéz főzni.
VálaszTörlésGasztroboszi nálunk sem lesz többet, annyi más finom dologra elhasználható a kukorica,sajnáltam erre.