Oldalak
▼
2009. november 26., csütörtök
Püspökkenyér avagy gyümölcskenyér tojásfehérjéből
Biztosan van ilyesféle receptje mindenkinek, és a siker alapvetően az arányokon múlik.
Latsia receptje kiütötte a sajátomat a nyeregből, könnyebb, finomabb, egyszerűen tökéletes, nekünk. Persze ez ízlés kérdése, de azért ajánlom kipróbálásra!
Köszönöm Latsia!
Hozzávalók:
6-7 tojásfehérje
10 dkg dió durvára vágva
10 dkg étcsokoládé aprítva
5 dkg mazsola
10 dkg cukrozott gyümölcs
8 dkg liszt
12 dkg porcukor
4 dkg olvasztott vaj
Az összevágott hozzávalókat elkeverem a liszttel. A fehérjéket elkezdem felverni, mikor már félig kész, beleteszem a porcukrot is és keményre verem. Belekeverem a lisztes dolgokat és végül az olvasztott vajat is.
Kivajazott, lisztezett őzgerinc formába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon 25- 30 percig sütöm. (tűpróba!)
Ha kihűlt be lehet vonni olvasztott csokoládéval, de enélkül is nagyon finom.
Gyönyörű! Mint mindig!:))))
VálaszTörlésSzepy köszönöm!
VálaszTörlésHú, de tele van mindennel! Ez aztán az igazi! Nagyon szép!
VálaszTörlésGasztroboszi ebből nem lehet kisajnálni a cuccot, és olyan kis szerényen veszi körbe a tészta, alig érezni, nagyon jó!
VálaszTörlésHasonlót én is szoktam sütni, így a tökéletes, ilyen gazdagon! szuper finom lehet!!!!
VálaszTörlésTrinity ez így igaz, amilyen egyszerű és szerény kis süti, olyan mennyei!
VálaszTörlésÉn most jutottam el eddig, s már nagyon kerestem is a receptet, mert tegnap összegyült egy csomó tojásfehérjém. Remélem holnap meg is tudom csinálni, csak dióm nincs itthon és senki sem megy a bóóótbaaaaaa !!! és ha kihagyom belőle? szerintem akkor sem lesz semmi baja ugye? Legfeljebb több kandirozott gyümölcsöt tegyek bele ?
VálaszTörlésIstenien néz ki.
Moha ! ez meddig áll el? --- kb a konyhától a speizig ?? :-)
Viki bármi jó bele,csak az összsúly legyen meg!
VálaszTörlésHa azt szeretnéd, hogy elálljon, akkor kihűlés után két réteg folpack, + zacskó és be a mélyhűtőbe:))
Moha kedves!
VálaszTörlésÁáá,én nem is jövök többet az oldaladra,így nem lehet súlyt megtartani ha ilyen finomságokat mutogatsz.A Tiéd álomszép lett az enyémhez képest,az íze azonban valami fantasztikus.Nem lehet abbahagyni az evését.Igaz picit módosítottam,de ezentúl csak ezt a püspökkenyeret fogom sütni.
Pilchard örülök,hogy ízlik! Tudtak ezek a püspökök valamit....
VálaszTörlésIgen,ízlett.Nem tartott sokáig :)Jajjj,nagggggyon finom!!!
VálaszTörlésSziasztok!
VálaszTörlésMegsütöttem,Isteni lett,ez az első püspökkenyerem.Egész dióm nem volt,ezért daráltat szórtam bele és aszalt sárgabarackot és persze két fajta csokit!A gyerekeimnek is nagyon bejött!Köszönöm a receptet!
Emil Stefán nagyon örülök, hogy ilyen sikere volt nálatok is! A belevalókat nyugodtan lehet variálni, ami épp otthon van.
VálaszTörlésNagyon örülök hogy ráleltem ma elkészítem már régen sütöttem !
VálaszTörlésRemélem ízleni fog:)
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, finom lett és gyorsan elkészíthető. BÚÉK !
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, finom lett. Így nem kellett törni a fejem
VálaszTörlésNagyon szívesen, örülök, hogy ízlik!
VálaszTörlésTöbb receptet megnéztem, mit is kezdjek a tojásfehérjékkel. A Tied tünt a legjobbnak - és így is lett! Köszönöm szépen :)
VálaszTörlésKedves Edit, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy nektek is ízlik!
VálaszTörlésEz isteni finom. Kérdésem,hogy egészségtudatosságból,ha mandulaliszttel készítem,abból is 80g kell?
VálaszTörlésKedves Névtelen, igen, abból is tegyél 80 g-ot. Esetleg a sütési idő változhat, ellenőrizd a sütit tűpróbával!
VálaszTörlésSzia
VálaszTörlésMa szeretném megsütni.Eláll karácsonyig !?hogy tároljam?
Kedves Névtelen, én sütés és teljes kihűlés után folpackba, majd alufóliába tekerem szorosan, és így fagyasztom le.
VálaszTörlésFogyasztás előtti napon elővesszük, hagyjuk a fóliában kiolvadni, tökéletes lesz.
Egy-két napon keresztül friss marad nejlonban, vagy fóliában tárolva.
Nálam általában mindig van a fagyasztóban 1-2 rúd, így váratlan vendég esetén előkapható.
Többször elkészítettem már , nagysikerű !!!
VálaszTörlésAzt kérdezném hogyha dupla adagot csinálok , azt mekkora tepsibe kellene tenni ?
Örülök, hogy nektek is ízlik, én duplázásnál bekeverem egyszerre a két adag tésztát, és két sima dobozformában sütöm egymás mellett a sütőben.
VálaszTörlésNekem sincs két püspökkenyér formám:)
Ha csak tepsi van, akkor kb. 20 x 28 cm-esbe tenném.
Katalin vagyok! Én már többször is elkészítettem. Most is sül. Ananász kockát és saját aszalványt is raktam bele minden alkalommal pluszba. Nagyon finom!
VálaszTörlésKedves Katalin, köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlik! Aszalt gyümölcsökkel is finom, én is szoktam variálni:)
VálaszTörlésSzép napot! Én ezt már többször meg sütöttem! Ma is, most hűl! Nagyon finom. Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésÖrülök, hogy nálatok is sikere van, nálunk is állandó szereplő:)
VálaszTörlés
VálaszTörlésKedves Moha,
rendszeresen sütöm ezt a finom, sokáig elálló gyümölcskenyeret.
Ez a receptet még Frank Júlia osztotta meg anno.
Kedves Panka, örülök, hogy nálad is kedvenc, én Latsia blogján találkoztam vele, azóta csak így készítem, nagyon finom, több napig puha, tökéletes.
VálaszTörlés