Ezt a receptet Margitka oldalán tanultam egy péktársamtól. Nagyon finom, karácsony előtt megsüthető már egy héttel is, hűtőben jól becsomagolva eláll.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
7 dkg zsír / vaj
20 dkg porcukor
15 dkg méz
2 tojás
1 kk.szódabikarbóna
3 kk. mézesfűszer keverék
20 dkg dió durvára vágva (ez most nekem kimaradt)
sűrű szilvalekvár
A lisztet elkeverem a száraz dolgokkal, elmorzsolom a vajjal, közepébe teszem a langyos mézet és a tojásokat. Jól összedolgozom és becsomagolva hűtőbe teszem pár órára.(vagy egy egész éjszakára)
3 részre osztom, egyenként kb. 30 X 25 cm-re nyújtom, úgy hogy a téglalap közepén kissé vastagabbra hagyom, két szélén vékonyabbra. A vastag részre kenem a szilvalekvárt, megszórom a dióval és mindkét oldalról ráhajtom a tésztát. Lenyomkodom és a három rudat sütőpapíros tepsibe teszem.
Lekenem egy kevés vízzel elkevert tojássárgával és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 - 30 percig sütöm. Ha valakinek alsó -felső sütése van, akkor elég a rövidebb idő valószínűleg.
Ha teljesen kihűlt, akkor lehet felvágni.
Nagyon guszta:)
VálaszTörlésTegnap nem tudtam kommentelni Nálad. Ez is szuper,de az adventi koszorúdtól el vagyok ájulva!:-))
VálaszTörlésKata köszi!
VálaszTörlésAndi köszönöm!
Köszönöm a receptet!!!
VálaszTörlésÉn is elkészítettem, ime:
http://szandradeekonyha.blogspot.com/2010/12/szilvalekvarral-toltott-mezeskalacsrud.html
Kellemes ünnepeket!
Szandra megnéztem, nagyon jól sikerült! Boldog karácsonyt neked is!
VálaszTörlés