A limoncello készítés mellékterméke lett ez a lekvár. Volt 4 pucér citrom és egy lime, ezeket a 3 napi váltott vízben ázás után kifiléztem, mellé facsartam még citrom és narancslét, kb. 9 dl lett összesen.
Belereszeltem 1-1 narancs, citrom és lime héját, tettem bele 40 dkg cukrot és egy Oetker 3:1-es dzsemfixet.
Felforrástól számítva 3 percig főztem, majd ment a kiforrázott üvegekbe. 5 percig fejen álltak, utána visszafordítva hagytam kihűlni.
Két evőkanálnyi maradt ki, így meg tudtam kóstolni, finom, kicsit fanyar lekvár lett belőle.
Hú de guszta ! Eddig fagyasztóba dugtam a pucér citromokat, de ezután lesz szerencséjük nem lefagyni :-)
VálaszTörlésViki jobban járnak, és a család is ezzel a finom lekvárral!
VálaszTörlésKedves Moha,
VálaszTörlésEngem úgy küldtek ide pár napja, nézzem meg, miket csinálsz. A mézeseid _gyönyörűek_, de azon felül is számtalan ötletet találtam, későbbre - főleg a kis ház tetszik, anyósom erdélyi, neki akarok majd hasonlót készíteni. Mézesházat én is csinálok, de más recept/ízlés szerint, igen csicsásra díszítve, megpakolva sok édességgel, cukorral.
Elismerésem és köszönetem ezért a sok szépért! Irigyellek...
Kedves Kisrumpf, nagyon köszönöm a dícséretet! Én is jártam nálad, láttam a házikókat, nagyon szépek, persze más stílus, de hát annyifélék vagyunk,éppen ez a jó benne! A mézes hálás alapanyag, mindenkinek készülhet olyan ház,amilyet ő szeretne.
VálaszTörlésÖrülök, hogy több ötletet is találtál nálam,jó sütögetést!