Kicsi Vúnál találtam még régen a receptet, azóta családi és iskolai kedvenc lett belőle. Készült őzgerincben, dobozformában és közepes méretű tepsiben is már. Mindenhogyan nagyon finom!
Hozzávalók:
4 tojás
13 dkg kristálycukor
8 dkg olvasztott vaj
12 dkg liszt
1 cs. sütőpor (12 gr.)
1 citrom leve és héja ( nálam 2 citromé)
1 tk. vaníliakivonat ( ez nincs az eredetiben, de jó bele!)
máz: 15 dkg porcukor, citromlé, reszelt citromhéj
díszítés: cukrozott citrushéj
A tojásokat szétválasztom és a fehérjéket kemény habbá verem fokozatosan a fele cukorral.
A sárgákat a cukor másik felével fehéredésig keverem, hozzáadom a citromlét, héjat, vaníliát, olvasztott vajat és a sütőporos lisztet. Végül óvatosan fakanállal beleforgatom a habot is.
A tésztát kivajazott lisztezett formába öntöm. Ez jelen esetben egy közepes méretű tepsi, előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-25 percig sütöm.
Amíg sül elkészítem a mázat, a porcukrot annyi citromlével keverem el, hogy sűrűn folyós legyen és belereszelem 1 citrom héját.
A sütőből kivett, még forró tésztára kenem a mázat, a felét megszórom cukrozott citromhéjjal.
Ha kihűlt, lehet kockára vágni.
Nagyon guszta és nagyon szeretem a citromos sütiket!! Receptek közé mentve:))
VálaszTörlésTrinity köszi, próbáld ki csokilencsével gazdagítva,vagy csokimázzal csíkozva, úgy is finom!
VálaszTörlésMár a második adagot sütöttem meg, ezúttal dupla hozzávaló-adagból. Isteni finom és mindenki körében nagy sikert aratott! Csak egy gondom van vele, ugyanaz, mint az összes többi "Moha-recepttel": másnapra nincs belőle egyetlen szelet süti sem!!! :)
VálaszTörlésAnita
Anita örülök a sikernek, ez nagyon kis egyszerű, de annál finomabb süti.
VálaszTörlésA sütik nálunk is ilyen gyorsan "párolognak":))
Ez a sütu egyáltalán nem habos vagy krémes,ugye?
VálaszTörlésZsakliinn nem,ez egy vajas piskóta tulajdonképpen, kevert tészta. Puha, de nem habos.
VálaszTörlés