Ezek készültek míg a Mikulásra vártunk.... Tésztája a szokásos, ebből a papírból kivágott forma alapján készült 4 oldalfal és egy négyzet alapnak.
A sütőpapíros tepsin apró kiszúrókkal ablakokat nyitottam a mécses fényének és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöttem őket.
Amikor kihűlt, az oldalak közül kettőnek a széleiből vékonyan lehántottam egy zöldséghámozóval 2-3 mm-es szeleteket, így lesz pont négyzet alapú, mikor összeillesztem, ezek lesznek a befoglalt falak.
Írókával ragasztottam össze, majd száradás után díszítettem.
Ha ötletesség és kézügyesség párosul...ilyen csodák születnek!
VálaszTörlésilyen konyhapultom van nekem is!!!!!
VálaszTörlésDe gyönyörű!! Mestermunka ismét! Olyan kedvet csináltál a mézesekhez, hogy idén (életemben először) én is készítettem ajándékba. :))
VálaszTörlésÚjabb alkotásokkal kápráztatsz el Moha! Én mézeskalácsfüggő vagyok! Imádom az ötleteidet!!! :-))
VálaszTörlésErika köszönöm!
VálaszTörlésLilla nekem nyár óta, és nagyon szeretem!
Yasmine köszönöm, ennek örülök,jó ilyen dologgal "megfertőzni" az embereket!
Gasztroboszi én is az vagyok:) csodás tészta, mennyei illat és jó vele dolgozni!
Ismét csodaszépet alkottál! :)
VálaszTörlésMazsola köszönöm!
VálaszTörlésMoha! ez megint csodás. Azt szeretném megkérdezni, hogy amikor a mézes tésztát nyújtod, nagyon alá kell lisztezni ? Én ma sütöttem meg életem első mézesét a Te (kakaó nélküli) recepted alapján. Még csak kiszurókkal csináltam két tepsivel, de maradt tésztám, s úgy szeretném ezt a mécsestartót kipróbálni. Nagyon ötletes és nagyon kedves. Egy kis fahéjgyertya bele és csodás az illat is :-) ÓÓÓÓÓÓÓÓ hogy mennyire előre szaladt velem a ló :-) Köszönöm, ha válaszolsz.
VálaszTörlésBocsánat, még egy kérdés lemaradt. (Lehet, hogy béna, de a sok olvasás közben már összekeveredtem.) :-) Ez a recept az ehető mézes ? - merthogy azt szeretnék. Az aprók amit kiszuróval csináltam nagyon jól sikrültek.
VálaszTörlésNagyon szépet alkottál már megint!!! Gratulálok....!!!
VálaszTörlésViki alá kell lisztezni, de azért nem túl sokat, és ez nem az ehetős tészta! Az túl puha ilyesmihez, ha meg olyan soká sütöd, hogy kemény legyen, megég a széle.
VálaszTörlésAz evősbe szoktam reszelt héjakat is tenni, az épülethez felesleges. Örülök, hogy jól sikerültek!
Andi köszönöm!
Köszönöm Moha, akkor most ebből a sok-sok apróságból, amit csináltam, karácsonykor még a kismadaraknak is jut :)
VálaszTörlésAz adventi koszorú tésztájából sütöttem ólomsütit és nem mondom kicsit kemény ,de mindenkinek ízlett.
VálaszTörlésAz írókázás elsőre kudarc,az apró minták nem sikerültek,te ezt tényleg sima nejlonzacsival csináltad?
Egy kis szakmai segítséged adnál?
Köszönöm
Drága Moha!
VálaszTörlésHát először is nagyon gratulálok neked!!!Fantasztikusan ügyes vagy!Hihetetlenül csodás dolgokat adsz ki a kezeid közül!!!Nagyon kreatív vagy!!
Én is készülök megsütni a mézeskalácsot,életemben először a 4,5 éves lányommal:))
Köszönöm!
Krisztimiszti ha az ennivaló mézes tésztájából készíted, nem lesz kemény! Annak a receptjét mézeskalács címszó alatt találod! (jobb oldalt a képeknél is kint van, nagy tál apró mézeskalács)
VálaszTörlésAz írókánál nehéz eltalálni a sűrűséget, de az apró, vékony mintákhoz viszonylag sűrűbb (nem terülős) kell,hogy legyen és pici lukat kell vágni a zacskóra. Igyekezni kell,hogy maga a zacskó ne érjen a mézeshez. Mással nem is lehet szerintem csinálni, ami habzsákom nekem van, még a legkisebb csőr is nagyon nagylyukú hozzá.
Natimi nagyon köszönöm! Remélem jól sikerül majd és a kiskukta is élvezni fogja!
Ezek a mézeskalács dolgaid, szájtátva figyelem. Pazar mind!
VálaszTörlésAnazar köszönöm szépen!
VálaszTörlésMoha, ismered Moni mezeskalacsait?
VálaszTörlésUgyesen ragaszt, diszit, gyurmaz, szinez, fest.
Anazar nem ismerem, hol lehetne megnézni?
VálaszTörlésMoha, itt:
VálaszTörléshttp://www.kisrumpf.blogspot.com/
Anazar köszi, megtaláltam, nagyon szép dolgokat készít!
VálaszTörlés