Valami könnyebb ebédre vágytunk már, gyorsan el is készül és nagyon finom.
Hozzávalók: 5 személyre
60-70 dkg karfiol (mirelit)
60-70 dkg brokkoli (mirelit)
1 nagy doboz tejföl
3-4 szelet száraz kenyér
1 csokor petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
5 ek. olívaolaj
vaj az edényhez
reszelt sajt ízlés szerint
A brokkolit és a karfiolt forrásban lévő sós vízben pár perc alatt megfőzöm, leszűröm és a kivajazott edénybe teszem. Picit sózom, borsozom.
A száraz kenyérből a késes robotban nagyobb szemcséjű morzsát készítek, beledobom egy lábosba az olívaolajra. Csipet sóval együtt picit megpirítom, majd levéve belekeverem a préselt fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Rászórom a zöldségekre, átforgatom.
A tejfölből pöttyöket teszek ide-oda, megszórom a reszelt sajttal.
Evés előtt 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt átsütöm.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésElrontottam...de azért benézel hozzám?:-)
Andi persze!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!Pont ezt ettem tegnap ebédre,csak karfiollal.Ma is ezt eszem:-)
VálaszTörlésIgen, ez ismét nekünk való reci!--kösz., mentettem. ünnepek óta mi is zöldségekben "utazunk"
VálaszTörlésJól néz ki nagyon!
VálaszTörlésDe jó! Nagyon szeretem az ilyen ételeket, s látom, Nálad már fánk is készült idén!
VálaszTörlésA franciakrémesed is lenyűgöző!
VálaszTörlésNagyon guszta! Ha van időd nézz be hozzám !
VálaszTörlésDeeDee köszönöm, mi is szeretjük csak azzal is!
VálaszTörlésErika muszáj egy kis felfrissülés:)
Gasztroboszi Köszönöm!
Napmátka én is, főleg,mert időnként megoldja az ihlet hiányát:)
A krémes nagyon finom lett, gondolkodom is, hogy elkészítsem-e egyáltalán a többi receptet is?
Mary köszi, megyek!