Oldalak

2010. január 7., csütörtök

Morzsás karfiol és brokkoli


Valami könnyebb ebédre vágytunk már, gyorsan el is készül és nagyon finom.

Hozzávalók:   5 személyre

60-70 dkg karfiol  (mirelit)

60-70 dkg brokkoli (mirelit)

1 nagy doboz tejföl

3-4 szelet száraz kenyér

1 csokor petrezselyemzöld

3 gerezd fokhagyma

5 ek. olívaolaj

vaj az edényhez

reszelt sajt ízlés szerint


A brokkolit és a karfiolt forrásban lévő sós vízben pár perc alatt megfőzöm, leszűröm és a kivajazott edénybe teszem. Picit sózom, borsozom.

A száraz kenyérből a késes robotban nagyobb szemcséjű morzsát készítek, beledobom egy lábosba az olívaolajra. Csipet sóval együtt picit megpirítom, majd levéve belekeverem a préselt fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Rászórom a zöldségekre, átforgatom.

A tejfölből pöttyöket teszek ide-oda, megszórom a reszelt sajttal.

Evés előtt 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt átsütöm.


10 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Elrontottam...de azért benézel hozzám?:-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki!Pont ezt ettem tegnap ebédre,csak karfiollal.Ma is ezt eszem:-)

    VálaszTörlés
  4. Igen, ez ismét nekünk való reci!--kösz., mentettem. ünnepek óta mi is zöldségekben "utazunk"

    VálaszTörlés
  5. De jó! Nagyon szeretem az ilyen ételeket, s látom, Nálad már fánk is készült idén!

    VálaszTörlés
  6. A franciakrémesed is lenyűgöző!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta! Ha van időd nézz be hozzám !

    VálaszTörlés
  8. DeeDee köszönöm, mi is szeretjük csak azzal is!

    Erika muszáj egy kis felfrissülés:)

    Gasztroboszi Köszönöm!

    Napmátka én is, főleg,mert időnként megoldja az ihlet hiányát:)
    A krémes nagyon finom lett, gondolkodom is, hogy elkészítsem-e egyáltalán a többi receptet is?

    Mary köszi, megyek!

    VálaszTörlés