Régen találtam ezt a receptet Chili és Vaníliánál, azóta gyakran készül nálunk. Nagyon finom, lekörözi az összes bolti müzlit, és a család ízlésére formálható.
Hozzávalók:
1 dl méz
1/2 dl olaj (semleges ízű, nálam szőlőmagolaj)
20 dkg nagy szemű zabpehely
aszalt gyümölcs
dió/mogyoró/mandula
mazsola
kókuszchips / reszelék
A mézet az olajjal kis lángon összemelegítem és belekeverem a zabpelyhet úgy, hogy mindenütt egyenletesen bevonja.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom (minél nagyobb, annál jobb) és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm aranyszínűre. Közben kétszer átkeverem.
Kiveszem, hagyom teljesen kihűlni, ekkor válik ropogóssá.
Belekeverem az ízlés szerinti magokat, gyümölcsöket, ez most nálam pirított dió, aszalt barack és mazsola volt.
Ha valaki nem szereti ennyire édesen, lehet kevesebb a méz. Ha többet készítek, akkor is csak ennyit teszek egyszerre a tepsibe, mert így sül ropogósra, egy rétegben.
Lehet csokis müzli is belőle, akkor a mézes olajba keverek kakaóport és a kész müzlibe mandula és étcsokilencse kerül.
Lehet egy müzli szép? Mert akkor ez az. Ráadásul nagyon ínycsiklandó! :)
VálaszTörlésEzt most nagyon tudnám szeretni!
VálaszTörlésÉs ha a kókuszt is belesütném? ... :)
VálaszTörlésEgycsipet köszönöm!
VálaszTörlésPuszedli mi is szeretjük reggel!
Mandy szerintem az megégne, úgy pedig már nincs az a finom íze.