Oldalak
2010. február 28., vasárnap
Házi csokoládépuding Amarettoval és narancshéjjal
2010. február 24., szerda
Csíkos kalácskoszorú
Ezt a kalácsot még régen E.Margit oldalán tanultam, pici változtatásokkal azóta is gyakran sütöm, mindenki kedvence.
Hozzávalók:
60 dkg BL 80 kenyérliszt
15 dkg porcukor
30 ml tej
2 dl joghurt
2 tojás
5 dkg puha vaj
2,5 dkg élesztő
csipet aszkorbinsav
1 tk. vaníliakivonat
2 ek. kakaópor kevés vízzel kikeverve
lekenéshez 1 tojássárga
A kakaó kivételével a hozzávalókból géppel tésztát dagasztok, lágyabb, tapadósabb legyen. Kettéveszem és a felébe beledagasztok két evőkanál kakaót, amit kevés vízzel elkeverek.
Duplára kelesztem mindkettőt egy óra alatt, majd 2-2 részre osztom. Kinyújtok egy fehér tésztát kb. 20 X 40 cm-es téglalappá, egy barnát is ugyanígy és azt a fehérre teszem. Összenyomom őket és mint a beiglit, feltekerem. A másik két tésztával is így járok el, a két kígyót összetekerem, koszorút formálok belőle, a végeket összenyomom.
Sütőpapíros tepsin hagyom megint kelni kb. 45 percet, a kelesztés félidejénél egy éles késsel bevágom az íveket.
Lekenem egy kevés vízzel elkevert tojássárgával és előmelegített sütőben 180 fokon, 40-45 perc alatt megsütöm. Rácson hagyom kihűlni.
2010. február 21., vasárnap
Tejfölös meggyes pite
Most idegen tollakkal fogok ékeskedni, mert ezt a sütit a nagylányom készítette. Az osztályban kihúzzák egymás nevét év elején, beleértve az osztálytanítóikat is, és mindenki a kihúzottnak süt a szülinapjára. Szóval a leányzó ezt a sütit viszi holnap a szülinaposnak.
Hozzávalók: egy 40 X 30 cm -es tepsihez
15 dkg puha vaj
25 dkg cukor
1 tk. vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
5 tojás
450 gr 20 %-os tejföl
1 dl tej
50 dkg liszt
1 sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
2 ek. kakaópor
1 üveg meggybefőtt lecsurgatva
A vajat a cukorral, vaníliával, citromhéjjal habosra keverem a robotgéppel, egyenként hozzáadom a tojásokat is, mindegyiket legalább 1 percig keverve.
A liszthez teszem a sütőport, szódabikarbónát és a tejjel, tejföllel felváltva adagolom a tojásos masszához.
A tészta egyharmadát külön tálba teszem és hozzákeverek két evőkanál kakaóport.
A sárga tésztát a sütőpapíros tepsibe terítem, a barnát egy kanállal ide-oda ráteszem. Egy villával márványosra húzogatom és rászórom a meggyet.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sül. A tepsiben hagyom kihűlni, utána vágom fel.
2010. február 20., szombat
Díjat kaptam megint!
Ezzel a díjjal lepett meg Limara, Yasmine, Kiskukta, Vali, és Brigitta. Nagyon köszönöm nekik!
Én annak az oldalnak szeretném adni, amelynek a házi sütés titkait és rengeteg jó barátot köszönhetek:
E.Margit oldala ez a hely, ahová most is sokan visszajárunk, nagyon jó kis csapat formálódott ott. Segítőkészek, türelmesek kedvesek mindenkivel, és együtt örülnek mindannyiunk sikerének.
Húsgombócleves paradicsommal
Bereznay Tamás receptje a Nők Lapjából, nem változtattam semmit, csak a főzési időket vettem rövidebbre, mert nem szeretem a péppé főtt zöldségeket.
Nagyon finom, tavaszi ízű leves lett, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
2 zsemle
kevés tej
20 dkg darált pulykahús
1 tojás
2 ek. zsemlemorzsa
só, bors
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
2-3 szál sárgarépa
4-5 szál angol zeller (szárzeller)
1 csokor petrezselyemzöld
2 l alaplé (nálam a DM-ben kapható Alnatura bio leveskockából)
fél dl olaj (nálam olíva)
A zsemléket tejbe áztatom, kinyomkodom, a darált húshoz adom. Beleütöm a tojást, sózom, borsozom, az apróra vágott petrezselyemzöld felét és a zsemlemorzsát is hozzáadom. Összedolgozom és diónyi gombóckákat formázok belőle.
Az olajon megfuttatom a tisztított felkockázott sárgarépát, felöntöm az alaplével. Ha felforrt, hozzáadom a felvágott szárzellert és a konzerv paradicsomot.
Sózom, és amikor újra forr a leves, beleteszem a húsgombócokat is. 10 percig főzöm még, amikor elzárom rászórom a maradék petrezselyemzöldet is. (Ha van otthon friss bazsalikom, azt is érdemes tenni bele)
2010. február 17., szerda
Krémes pudingos krémmel
Megint krémes, a keretes tepsiben. Sorban próbálom a különböző recepteket, nem ez lesz az első helyezett. Egyetlen előnye, hogy egy csomó tojásfehérjét elhasználtam a fagyasztóból hozzá.
Most a lapokat magam készítettem, az jó lett, kiváltható a bolti levelestészta vele.
Hozzávalók: egy 38 X 25 cm-es tepsihez
tészta:
30 dkg liszt
15 dkg hideg vaj
1 tojás
csipet só
1 evőkanál ecet
1 dl tejföl
krém:
160 gr étkezési keményítő ( vagy 4 csomag főzős vaníliapuding)
1 rúd vanília
1 liter tej
30 dkg cukor
9 tojásfehérje
máz a felső lapra: 1/2 kk. neszkávé, 5 ek.tej, 20 dkg porcukor, 7 dkg vaj
A tésztához a vajat összemorzsásítom a liszttel, hozzáteszem a tejfölben elkevert tojást, ecetet és összegyúrom. Fóliában hűtőbe teszem legalább két órára, de maradhat egy éjszaka is.
Kétfelé veszem, nagyon vékony lapokat nyújtok belőle( nagyobbakat, mint a keretes tepsi alja,mert sütés közben összeugrik!). Sütőpapíros tepsin, alaposan megszurkálva 200 fokon kb. 10-15 perc alatt egyenként megsütöm. Hagyom hűlni őket, majd mindkettőt a tepsi méretére szabom. Az egyik megy bele alulra.
Elkészítem a krémet:
A fehérjéket kemény habbá verem, a végén adagolom bele a 20 dkg cukrot is, tovább verve.
A tejből kiveszek 3 dl-t és ebben elkeverem a keményítőt és 10 dkg cukrot.
A többi tejet felforralom a kettévágott vaníliarúd kikapart belsejével és a rudakkal. Ha felforrt, eltávolítom belőle a vaníliarudakat, hozzákeverem a keményítős tejet és kézi habverővel kavargatva besűrítem.
Három részletben teszem hozzá a fehérjehabot, mindig alaposan elkeverve a kézi habverővel. Kis időre visszateszem a tűzre és átkeverem. Ráöntöm az alsó tésztalapra elsimítom a tetejét és félreteszem hűlni.
Közben a felső lapra elkészítem a mázat: A kávét feloldom a tejben és a 20 dkg porcukrot hozzáadva kis lángon keverem, míg feloldódik. Ha már sűrűsödik, leveszem a tűzről,belekeverem a vajat és gyorsan a másik lap alsó, simább felére kenem.
Fűrészes élű késsel felkockázom és hagyom kihűlni.
Ha a krém már kihűlt, rárakom a felkockázott tetőt és a hűtőbe teszem.
A tető maradhat máz nélkül is, akkor felkockázva ráteszem és csak porcukorral szórom tálalás előtt.
2010. február 15., hétfő
Mézes diós kukoricapehely
Lúdanyótól jött az ötlet, de mandulával csak egyszer készült, azóta a diós a nyerő változat. A ropogós kukoricapehely a mézes karamellizálódott dióval, egyszerűen nem lehet eleget készíteni belőle! Tejjel is finom, de csak úgy magában is ropogtatja mindenki.
Hozzávalók: ( nálunk, de mindenki alakítsa szabadon az arányokat!)
30 dkg kukoricapehely
10 dkg méz
5 dkg vaj
4 nagy marék dió kissé összevágva
A sütőt előmelegítem 170 fokra, kibélelem a gáztepsit sütőpapírral.
A kukoricapelyhet és a diót egy nagy tálba teszem.
A vajat és a mézet összemelegítem egy kis lábosban, (nem kell forralni) és ráöntöm a pehelyre.
Alaposan összekeverem és a tepsibe terítem. Kb. 15 percig sütöm, közben félidőben egyszer átforgatom egy lapáttal. Kiveszem és hagyom teljesen kihűlni, darabokra tördelem és jól záródó üvegbe teszem.
Ez az adag nekem befér egy menetben a tepsibe, ha valaki többet készít, akkor érdemes két részletben sütni.
2010. február 14., vasárnap
Kinder pingvin kocka
Egy újabb sütemény, ami a keretes tepsiben készült. 24 kocka lesz belőle.
Hozzávalók: (38 X 25 cm-es tepsihez )
tészta ( 2 lap) :
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál olaj
2 púpozott kávéskanál mézesfűszer
1 kávéskanál fahéj
1 csomag sütőpor
krém:
8 dl tejszín
2 X 10 g zselatin (Dr.Oetker)
14 dkg porcukor
1 rúd vanília
csokoládé középre:
15 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 teáskanál olaj
csokoládémáz a tetejére:
15 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 teáskanál olaj
A tészta hozzávalóit felezve, két lapot sütök egymás után. A tojásokat a cukorral habosra keverem, (robotgéppel legalább 10 percig) beleteszem az olajat, a vizet és a sütőporos-fűszeres-kakaós lisztet is. Az első laphoz sütőpapírral bélelem a formát, hiszen azt ki kell vennem belőle.
Elsimítom a tésztát a papíron és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütöm.
Kicsúsztatom a tepsiből és hűlni hagyom. Amíg sül, összekeverem a második lap tésztáját.
A tepsi alját kikenem és lisztezem, így kerül bele a tészta, amit sütés után benne hagyok kihűlni.
A krém hozzávalóit is felezem, két menetben készül. A vaníliarúd belsejét kikaparom és elmorzsolom a porcukorral.
10 g zselatint 4 evőkanál vízzel elkeverek, és kis lángon melegítve feloldom. 4 dl tejszínt habbá verek 7 dkg vaníliás porcukorral, pár kanállal a zselatinhoz keverek belőle, majd az egészhez öntöm, alaposan átkeverem. Gyorsan a tepsiben lévő lapra kenem, elsimítom és beteszem a hűtőbe 10-15 percre.
7 dkg vajat felolvasztok egy kis lábosban az olajjal, leveszem a lángról és beledobom az összetördelt csokit. Kézi habverővel keverem, míg a csoki elolvad. A hűtőből kivett süti krémjére öntöm, egyenletesen elsimítom, visszateszem a hűtőbe.
A krém másik felét is elkészítem az előzők szerint és a közben megszilárdult csokis rétegre kenem, befedem a másik piskótalappal, picit rányomkodom. Erre kerül a csokimáz, ami ugyanúgy készül, mint a középső csokoládés réteg.
Egy éjszakára ( vagy legalább 2-3 órára ) hűtőbe teszem. 15 perc hűlés után kiveszem és egy késsel bejelölöm a szilárduló csokimázon a kockák helyét, ahol majd fel fogom vágni.
Másnap egy éles késsel ezek mentén vágom át a sütit, mindig letörölve a kést egy sor vágása után.
2010. február 13., szombat
Szilvalekváros párnafánk
Az eredeti ötletet Lajos Marinál láttam, de tésztában maradtam a szalagos fánk receptjénél.
Nem bonyolult az elkészítése, de csak nagyon sűrű lekvárral érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
5 púpos ek.porcukor
1 tk.vaníliakivonat
1 narancs reszelt héja
1 egész tojás
3 tojássárga
7 dkg olvasztott vaj
1/2 dl rum
3 dl tej (esetleg még 1-2 evőkanálnyi, ha kell)
3,5 dkg friss élesztő
tölteléknek sűrű szatmári szilvalekvár
összeragasztáshoz 1 tojásfehérje
A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok és duplára kelesztem, ez kb. 40-50 perc.
Lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtom, jó nagy téglalapot kapok. A felezővonalnál benyomom egy fakanálnyéllel és az egyik felét 20 négyzetre osztom. Az osztásokat is a fakanál nyelével nyomom le. (ezt megtettem a másik fél tésztánál is, de nem kell, elég akkor, ha ráhajtom a lekváros felére)
A kis négyzetekre 1-1 teáskanál szilvalekvárt teszek. A négyzetek széleit lekenem egy kis ecsettel a tojásfehérjével. Ügyesen ráhajtom a másik tésztafelet és lenyomkodom a tenyerem élével a párnák körvonalát.
Éles késsel / derelyevágóval felvágom a fánkokat a benyomott keretek mentén. Letakarva hagyom kelni még fél órát.
Közepesen meleg olajban sütöm, először a felső oldalával teszem az olajba, fedő alatt sül kb.2 percig, fordítás után fedő nélkül is ennyi ideig.
Papírtörlőre szedem, frissen tálalom. Ha valaki szereti, lehet fahéjas porcukorral megszórni.
2010. február 12., péntek
Kolbászos csónakok
Limaránál találtam erre az újabb gyöngyszemre, és meg is sütöttem. Főleg a férfinép értékelte, végre húsos felkiáltással, de a lányoknak is ízlett.
Tojás nélkül készítettem a tésztát, ahogy Limara is írta, pótoltam tejjel.
Hozzávalók:
140 gr joghurt
2,5 dl tej
0,5 dl olaj
2 tk.só
1 kk.cukor
40 dkg liszt
10 dkg teljesőrlésű búzaliszt
2 ek.burgonyapehely
2,5 dkg élesztő
tölteléknek kolbász és sajt
A hozzávalókból géppel tésztát dagasztok, hagyom duplára kelni. 8 részre osztom, egyenként hosszú csíkra nyújtom és megszórom a felvágott kolbásszal.
Feltekerem és a sütőpapíros tepsire teszem őket. Mindegyiket hosszában egy éles pengével bevágom és hagyom kelni még fél órát.
Sütés előtt a bevágásba reszelt sajtot szórok és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütöm.
2010. február 8., hétfő
Snidlinges-sonkás kelkáposzta saláta
Stahl Judit Gyorsan, valami finomat! című könyvéből van a recept, gyakori saláta nálunk. Finom, hamar megvan, még összeérlelni sem kell igazából, egy kis kenyérrel, péksütivel kész a vacsora.
Hozzávalók:
60-70 dkg kelkáposzta / kínai kel
25-30 dkg főtt, füstölt sonka
1 cserép snidling
6 ek. tejföl
6 ek.tejszín
2 ek. fehérborecet
1 tk.porcukor
1 kk.só, frissen őrölt bors
A kelkáposztát leveleire szedem, megmosom, lecsöpögtetem. A sonkát és a kelt vékony csíkokra vágva egy tálba teszem.
Ollóval kb. 1 centis darabokra vágom a snidlinget, ez is belekerül.
Az öntethez valókat elvegyítem és a salátához keverem.
2010. február 7., vasárnap
Dagasztás nélküli kenyér
Ezt gondolom már mindenki ismeri, de beírom, mert szeretném ha meglenne itt is, nemcsak a millió cédulám egyikén.
Hozzávalók:
50 dkg BL 80 liszt
1 púpos tk. só
1/2 tk. száraz élesztő
4 dl langyos víz
Egy nagy fedeles tálban elkeverem a lisztet a sóval és az élesztővel. Hozzáöntöm a vizet és egy fakanállal néhány mozdulattal összekeverem. Lefedem a tálat és a konyhaasztalon hagyom 12 órát kelni.
A tálban egy lapáttal áthajtogatom, közben a tálat körbelisztezem és a tészta tetejét is, hogy utána könnyen ki tudjam borítani. Hagyom pihenni 30 percig letakarva.
Ha ízesítem, akkor azt a hajtogatásnál teszem, mehet bele olívabogyó / aszalt paradicsom/ kevés vajon pirított hagyma / friss rozmaring aprítva / dió, stb......
A sütőt előmelegítem 240 fokra (nálam ennyi a maximum), benne egy kerek fedeles jénai edénnyel.
( az edény átmérője 21 cm, mélysége fedél nélkül 7,5 cm)
A jénait kiveszem, kevés lisztet szórok az aljába és ügyesen beleborítom a tésztát, lefedem és 35 percig sütöm fedővel.
Ezután leveszem a fedőt és még 15-20 percig sütöm. Rácson hagyom kihűlni. Finom ropogós héjú, sűrűbb bélzetű kenyérke lesz.
Lehet 1/3 arányban teljes őrlésű lisztet is tenni bele, de akkor a víz mennyiségét kicsit emelni kell.
2010. február 5., péntek
Fackelmann tepsi ismét!
Ma kaptam egy nagyon kedves levelet a Fackelmann cég képviselőjétől:
"Kedves Moha!
Örömmel olvastam a franciakrémes bejegyzést és megszólítottság okán jelentkezem: a kérdéses termék a SPAR, Kaiser’s, Interspar, Cora és Praktiker hálózatban elérhető.
Apró megjegyzés: a gyémántzománc bevonatos alj ( és az ugyancsak – jelenleg a METRO-ban - kapható testvértermékek pl. püspökkenyér forma, pizzasütő forma, XXL-tepsi) önmagában 600 °C-ig hőálló!
Az alacsonyabb korlátozás a Teflon bevonatú felsőrész miatt van!
Gratulálok a sütihez,
üdvözlettel:
Hagymásy Sándor
www.fackelmann.hu
hagymasy.sandor@fackelmann.hu
Tel.: +36 1 432 1477; Fax: + 36 1 432 1475
Mobil: + 36 20 923 2966"
Kedves Hagymásy Sándor!
Nagyon köszönöm a többi érdeklődő nevében is a felvilágosítást! A mai világban igen ritka odafigyelést a vásárlókra, és a gyors reakciót pedig különösen értékelem.
Köszönöm a gratulációt a sütihez, a sikerhez hozzájárult a remek tepsi, amivel azóta is nagyon elégedett vagyok, következnek még sorban a további sütemények benne.
Üdvözlettel:
Moha
Aranygaluska vaníliasodóval
Arra gondoltam, hogy lecserélem az eddigi receptemet a bukta tésztájára, hátha akkor igazán könnyű, foszlós, pihe-puha lesz a végeredmény. Jól tettem, megint győzött ez a tészta!
Hozzávalók:
tészta:
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg finomliszt
- 3 csipet só
- 6 evőkanál cukor (nálam 7 dkg)
- 350 ml tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 dl olaj
- 1 tojás
hempergetni:
- 30 dkg darált dió
- 20 dkg finom kristálycukor
- reszelt citromhéj
- házi vaníliás cukor
- 20 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg mazsola
vaníliamártáshoz:
- 4 tojás sárgája
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 10 dkg cukor
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 rúd vanília
A hozzávalókból a géppel tésztát dagasztok, nem kell megijedni, szinte galuskaszerű lesz.
Egy tálba kotrom és letakarva hagyom duplára kelni.
Közben a darált diót összekeverem a cukrokkal, citromhéjjal. A vajat felolvasztom és hagyom hűlni.
A vaníliamártást is megfőzöm, hogy ki tudjon hűlni. 2 dl tejet és 2 dl tejszínt a kettéhasított vaníliarúddal felteszek főni. A maradék 2 dl tejjel elkeverem a tojássárgákat, keményítőt, cukrot és a lábosba öntöm a többihez, kézi habverővel kevergetve kis lángon besűrítem. Hűlni hagyom, és kidobom belőle a rudat. (népes és sodókedvelő családban ennek a duplája kell)
A megkelt tésztát lisztezett deszkán a kezemmel ujjnyi vastagra lapítom, közepes pogácsaszaggatóval galuskákat szabok belőle.
Egyenként az olvasztott vajba mártom, meghempergetem a cukros dióban és lerakom egy nagyobb tűzálló tálba. Mazsolát szórok közé. Így folytatom, míg tart a tészta, a maradék diót is közé szórom, a maradék vajjal meglocsolom a tetejét és hagyom kelni 20 percet még. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütöm.
Nekem két emelet galuska került egymásra, ennél szerintem nem érdemes több réteget képezni, mert nyers maradhat a közepe, ha pedig hosszabb a sütési idő, akkor kiszáradhat.
A tálban teszem az asztalra, mellé kínálom a hideg vaníliasodót.
2010. február 4., csütörtök
Rácsos linzer
Jelen esetben szilvalekvárral, de lehet bármilyen más kicsit sűrűbb lekvár is a töltelék.
Hozzávalók: egy 39 X 28 cm-es tepsihez
60 dkg rétesliszt
10-12 dkg porcukor
1 sütőpor
csipet só
25 dkg vaj
1 citrom leve és reszelt héja
1 tk.vaníliakivonat
1 tojás
1 dl tejföl
töltelék: szilvalekvár
A lisztet, sót, cukrot, sütőport elkeverem és összemorzsásítom a vajjal. A tejfölben elhabarom a tojást, beleteszem a citrom héját, levét, vaníliát és a liszttel összegyúrom. Fóliában hűtőbe teszem fél órára.
Utána kicsit több , mint a fele tésztát kinyújtom, ez megy a sütőpapíros tepsiben alulra, megkenem a szilvalekvárral és a tészta másik részéből sodort rudakkal berácsozom.
Ha nem sietek nagyon, akkor megkenem az első sor rácsot tojássárgával, így megy rá keresztben a másik adag és utána azt is lekenem a tojással.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, utána vágom kockákra.
2010. február 2., kedd
Pamacs
Ő a kutyusunk, pontosabban a nagylányomé, egy 5 éves Yorkshire terrier.
Rácáfolva húsevő mivoltára, a hűlő sütemény illatát érezve sűrű vakkantásokkal jelzi, hogy abból neki bizony jár! Megőrül a fagylaltért és mindenféle édességért.
2010. február 1., hétfő
Mákos marcipános sütemény
A nagylányom tanárnőjétől van a recept, de menet közben egy kicsit átalakítottam. Finom lett, mákrajongóknak kötelező darab. Eszter köszönöm!
Ez is a kapcsos tepsiben készült.
Hozzávalók:
tészta:
24 dkg liszt
12 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 tojássárga
1 dl tejföl
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
töltelék:
40 dkg darált mák
25 dkg cukor
4 tojás
15 dkg marcipán
150 gr tejföl
1 citrom reszelt héja
1 tk.vaníliakivonat
tetejére:kb. 40 dkg marcipán vékonyra nyújtva
máz:
15 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
pár csepp olaj
A sütőporos porcukros lisztet elmorzsolom a hideg vajjal és a tejföllel, tojássárgával omlós tésztát gyúrok belőle. Fél órára a hűtőbe teszem egy fóliában.
Ezalatt összeállítom a tölteléket: a tojásokat a cukorral robotgéppel habosra verem, beleteszem a citromhéjat, vaníliát, tejfölt, a lereszelt marcipánt és a mákot.
A tésztát kinyújtom és a tepsibe téve megszurkálom, előmelegített sütőben 180 fokon elősütöm 10 percig, kivéve rákenem a mákkrémet és további 20-25 percig sütöm.
Az eredeti recept szerint itt jön a kihűlt tésztára a csokimáz.
Nálam került a tészta tetejére egy vékony marcipánréteg és ezt vontam be a csokimázzal.
Csokimáz: a vajat felolvasztom, majd a tűzről levéve beleteszem az apróra tördelt csokit és az olajat, kézi habverővel simára keverem.
Kihűlés után lehet apró szeletekre vágni.