Ez a desszert megint a fagyasztóban várakozó fehérjék csökkentésére született. A házi csokipuding magában is finom dolog, de némi Amarettoval és narancshéjjal ízesítve igazi vasárnap délutáni csemege.
Hozzávalók: 12 kicsi szuffléformához
1 liter tej
80 gr. étkezési keményítő
4 púpos evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
1,5 dl Amaretto likőr
2 narancs reszelt héja
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
A fehérjéket a 4 evőkanál cukorral kemény habbá verem.
A keményítőt, a kakaóport és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverem, beleöntöm az Amaretto likőrt, beleteszem a narancshéjat is. Hozzáöntöm a többi tejet és folytonos keveréssel közepes lángon besűrítem.
Kis lángon, kézi habverővel alaposan elkeverem benne a fehérjehabot is. Kicsi szuffléformákba töltöm és kihűlés után egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap kevés cukorral felvert tejszín és kandírozott narancshéj kerül rá, de enélkül is finom.
9 megjegyzés:
Nagyon gusztusos desszert!!! Ötletet adtál a nálam is felgyűlt tojás fehéjrék felhasználására.
Hát ez tényleg finom lehetett!
Jaj de szép!!!!
Fincsi és mint minden nálad, nagyon szuperül néz ki! :)
Thrini köszönöm, néha csappantani kell a készletet, ez volt a leggyorsabb módja!
Notburga az lett és az Amarettót senki nem issza egyébként,de ebben finom lett.
Andi köszi!
Egycsipet köszönöm!
Kérdezném, hogy reggel mikor keltek?
Mert mondanám, hogy megyek....:))
Szepy 6-kor:)
Könnyű és finom!! Köszi
Terike így igaz,csak a kihűlésre kell várni egy kicsit.
Megjegyzés küldése