Ez a desszert megint a fagyasztóban várakozó fehérjék csökkentésére született. A házi csokipuding magában is finom dolog, de némi Amarettoval és narancshéjjal ízesítve igazi vasárnap délutáni csemege.
Hozzávalók: 12 kicsi szuffléformához
1 liter tej
80 gr. étkezési keményítő
4 púpos evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
1,5 dl Amaretto likőr
2 narancs reszelt héja
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
A fehérjéket a 4 evőkanál cukorral kemény habbá verem.
A keményítőt, a kakaóport és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverem, beleöntöm az Amaretto likőrt, beleteszem a narancshéjat is. Hozzáöntöm a többi tejet és folytonos keveréssel közepes lángon besűrítem.
Kis lángon, kézi habverővel alaposan elkeverem benne a fehérjehabot is. Kicsi szuffléformákba töltöm és kihűlés után egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap kevés cukorral felvert tejszín és kandírozott narancshéj kerül rá, de enélkül is finom.
Nagyon gusztusos desszert!!! Ötletet adtál a nálam is felgyűlt tojás fehéjrék felhasználására.
VálaszTörlésHát ez tényleg finom lehetett!
VálaszTörlésJaj de szép!!!!
VálaszTörlésFincsi és mint minden nálad, nagyon szuperül néz ki! :)
VálaszTörlésThrini köszönöm, néha csappantani kell a készletet, ez volt a leggyorsabb módja!
VálaszTörlésNotburga az lett és az Amarettót senki nem issza egyébként,de ebben finom lett.
Andi köszi!
Egycsipet köszönöm!
Kérdezném, hogy reggel mikor keltek?
VálaszTörlésMert mondanám, hogy megyek....:))
Szepy 6-kor:)
VálaszTörlésKönnyű és finom!! Köszi
VálaszTörlésTerike így igaz,csak a kihűlésre kell várni egy kicsit.
VálaszTörlés