Oldalak

2010. február 28., vasárnap

Házi csokoládépuding Amarettoval és narancshéjjal


Ez a desszert megint a fagyasztóban várakozó fehérjék csökkentésére született. A házi csokipuding magában is finom dolog, de némi Amarettoval és narancshéjjal ízesítve igazi vasárnap délutáni csemege.



Hozzávalók: 12 kicsi szuffléformához


1 liter tej

80 gr. étkezési keményítő

4 púpos evőkanál kakaópor

4 evőkanál cukor

1,5 dl Amaretto likőr

2 narancs reszelt héja

4 tojásfehérje

4 evőkanál cukor



A fehérjéket a 4 evőkanál cukorral kemény habbá verem.

A keményítőt, a kakaóport és a cukrot kevés tejjel csomómentesre keverem, beleöntöm az Amaretto likőrt, beleteszem a narancshéjat is. Hozzáöntöm a többi tejet és folytonos keveréssel közepes lángon besűrítem.

Kis lángon, kézi habverővel alaposan elkeverem benne a fehérjehabot is. Kicsi szuffléformákba töltöm és kihűlés után egy éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap kevés cukorral felvert tejszín és kandírozott narancshéj kerül rá, de enélkül is finom.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon gusztusos desszert!!! Ötletet adtál a nálam is felgyűlt tojás fehéjrék felhasználására.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez tényleg finom lehetett!

    VálaszTörlés
  3. Fincsi és mint minden nálad, nagyon szuperül néz ki! :)

    VálaszTörlés
  4. Thrini köszönöm, néha csappantani kell a készletet, ez volt a leggyorsabb módja!

    Notburga az lett és az Amarettót senki nem issza egyébként,de ebben finom lett.

    Andi köszi!

    Egycsipet köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Kérdezném, hogy reggel mikor keltek?
    Mert mondanám, hogy megyek....:))

    VálaszTörlés
  6. Terike így igaz,csak a kihűlésre kell várni egy kicsit.

    VálaszTörlés