2010. február 20., szombat

Húsgombócleves paradicsommal


Bereznay Tamás receptje a Nők Lapjából, nem változtattam semmit, csak a főzési időket vettem rövidebbre, mert nem szeretem a péppé főtt zöldségeket.
Nagyon finom, tavaszi ízű leves lett, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
2 zsemle
kevés tej
20 dkg darált pulykahús
1 tojás
2 ek. zsemlemorzsa
só, bors
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
2-3 szál sárgarépa
4-5 szál angol zeller (szárzeller)
1 csokor petrezselyemzöld
2 l alaplé (nálam a DM-ben kapható Alnatura bio leveskockából)
fél dl olaj (nálam olíva)


A zsemléket tejbe áztatom, kinyomkodom, a darált húshoz adom. Beleütöm a tojást, sózom, borsozom, az apróra vágott petrezselyemzöld felét és a zsemlemorzsát is hozzáadom. Összedolgozom és diónyi gombóckákat formázok belőle.
Az olajon megfuttatom a tisztított felkockázott sárgarépát, felöntöm az alaplével. Ha felforrt,  hozzáadom a felvágott  szárzellert és a konzerv paradicsomot.
Sózom, és amikor újra forr a leves, beleteszem a húsgombócokat is. 10 percig főzöm még, amikor elzárom rászórom a maradék petrezselyemzöldet is. (Ha van otthon friss bazsalikom, azt is érdemes tenni bele)

8 megjegyzés:

Andi írta...

Imádom az ilyen leveseket! Annyira jól néz ki a képen....

Moha írta...

Andi nagyon finom is lett!

nelly írta...

Mentettem, köszönöm. Hamarosan ki fogom próbálni. Hogy Te milyen szemfüles vagy, és rálelsz ilyen jó kis recikre! De én is az vagyok ám, mert megtaláltalak! -:))))))

Moha írta...

Nelly szeretem Bereznay receptjeit, ez pedig még a képen is olyan szép volt,muszáj volt kipróbálni. Kb.3/4 óra alatt kész is volt,szóval időszűkében is kapóra jön!

szepyke írta...

Nem bírom a Bereznayt.. Nem tudom, hogy miért nem, de nem. :(

Moha írta...

Hát ,mint pasit én sem,de a receptek azért jók!

Gyöngyi írta...

Csodásan néz ki!!

Moha írta...

Gyöngyi köszönöm!

AddThis

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...