Oldalak
▼
2010. február 20., szombat
Húsgombócleves paradicsommal
Bereznay Tamás receptje a Nők Lapjából, nem változtattam semmit, csak a főzési időket vettem rövidebbre, mert nem szeretem a péppé főtt zöldségeket.
Nagyon finom, tavaszi ízű leves lett, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
2 zsemle
kevés tej
20 dkg darált pulykahús
1 tojás
2 ek. zsemlemorzsa
só, bors
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
2-3 szál sárgarépa
4-5 szál angol zeller (szárzeller)
1 csokor petrezselyemzöld
2 l alaplé (nálam a DM-ben kapható Alnatura bio leveskockából)
fél dl olaj (nálam olíva)
A zsemléket tejbe áztatom, kinyomkodom, a darált húshoz adom. Beleütöm a tojást, sózom, borsozom, az apróra vágott petrezselyemzöld felét és a zsemlemorzsát is hozzáadom. Összedolgozom és diónyi gombóckákat formázok belőle.
Az olajon megfuttatom a tisztított felkockázott sárgarépát, felöntöm az alaplével. Ha felforrt, hozzáadom a felvágott szárzellert és a konzerv paradicsomot.
Sózom, és amikor újra forr a leves, beleteszem a húsgombócokat is. 10 percig főzöm még, amikor elzárom rászórom a maradék petrezselyemzöldet is. (Ha van otthon friss bazsalikom, azt is érdemes tenni bele)
Imádom az ilyen leveseket! Annyira jól néz ki a képen....
VálaszTörlésAndi nagyon finom is lett!
VálaszTörlésMentettem, köszönöm. Hamarosan ki fogom próbálni. Hogy Te milyen szemfüles vagy, és rálelsz ilyen jó kis recikre! De én is az vagyok ám, mert megtaláltalak! -:))))))
VálaszTörlésNelly szeretem Bereznay receptjeit, ez pedig még a képen is olyan szép volt,muszáj volt kipróbálni. Kb.3/4 óra alatt kész is volt,szóval időszűkében is kapóra jön!
VálaszTörlésNem bírom a Bereznayt.. Nem tudom, hogy miért nem, de nem. :(
VálaszTörlésHát ,mint pasit én sem,de a receptek azért jók!
VálaszTörlésCsodásan néz ki!!
VálaszTörlésGyöngyi köszönöm!
VálaszTörlés