Oldalak
▼
2010. február 14., vasárnap
Kinder pingvin kocka
Egy újabb sütemény, ami a keretes tepsiben készült. 24 kocka lesz belőle.
Hozzávalók: (38 X 25 cm-es tepsihez )
tészta ( 2 lap) :
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál olaj
2 púpozott kávéskanál mézesfűszer
1 kávéskanál fahéj
1 csomag sütőpor
krém:
8 dl tejszín
2 X 10 g zselatin (Dr.Oetker)
14 dkg porcukor
1 rúd vanília
csokoládé középre:
15 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 teáskanál olaj
csokoládémáz a tetejére:
15 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 teáskanál olaj
A tészta hozzávalóit felezve, két lapot sütök egymás után. A tojásokat a cukorral habosra keverem, (robotgéppel legalább 10 percig) beleteszem az olajat, a vizet és a sütőporos-fűszeres-kakaós lisztet is. Az első laphoz sütőpapírral bélelem a formát, hiszen azt ki kell vennem belőle.
Elsimítom a tésztát a papíron és előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütöm.
Kicsúsztatom a tepsiből és hűlni hagyom. Amíg sül, összekeverem a második lap tésztáját.
A tepsi alját kikenem és lisztezem, így kerül bele a tészta, amit sütés után benne hagyok kihűlni.
A krém hozzávalóit is felezem, két menetben készül. A vaníliarúd belsejét kikaparom és elmorzsolom a porcukorral.
10 g zselatint 4 evőkanál vízzel elkeverek, és kis lángon melegítve feloldom. 4 dl tejszínt habbá verek 7 dkg vaníliás porcukorral, pár kanállal a zselatinhoz keverek belőle, majd az egészhez öntöm, alaposan átkeverem. Gyorsan a tepsiben lévő lapra kenem, elsimítom és beteszem a hűtőbe 10-15 percre.
7 dkg vajat felolvasztok egy kis lábosban az olajjal, leveszem a lángról és beledobom az összetördelt csokit. Kézi habverővel keverem, míg a csoki elolvad. A hűtőből kivett süti krémjére öntöm, egyenletesen elsimítom, visszateszem a hűtőbe.
A krém másik felét is elkészítem az előzők szerint és a közben megszilárdult csokis rétegre kenem, befedem a másik piskótalappal, picit rányomkodom. Erre kerül a csokimáz, ami ugyanúgy készül, mint a középső csokoládés réteg.
Egy éjszakára ( vagy legalább 2-3 órára ) hűtőbe teszem. 15 perc hűlés után kiveszem és egy késsel bejelölöm a szilárduló csokimázon a kockák helyét, ahol majd fel fogom vágni.
Másnap egy éles késsel ezek mentén vágom át a sütit, mindig letörölve a kést egy sor vágása után.
Nagyon guszta! És tényleg olyan az íze, mint a nevezett terméknek? Akkor nagyon bírnám... :)
VálaszTörlésPixie hasonló, csak otthoni körülmények közt nem tudok olyan vékony csokibevonatot produkálni. A vaníliás tejszínkrémet pedig a saját ízlésedre édesítheted. Az eredeti tésztája sokkal vékonyabb, nekem eddig ennyire sikerült vékonyra. Próbáltam 2 tojásból a tésztát,de azzal már nem tudtam dolgozni.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! :))
VálaszTörlésJól néz ki, kérek szépen :)
VálaszTörlésNagyon szép, biztosan finom is. Ki fogom próbálni.
VálaszTörlésEz az a süti ugye, amin annak idején annyit agyaltunk? :)) gyönyörű, nem kaphatnék?:))
VálaszTörlésIstenien néz ki!!!
VálaszTörlésNagyon guszta, biztos ezt is kipróbálom!:-))
VálaszTörlésEgycsipet köszönöm!
VálaszTörlésMandy viszek a leves után!
Macus remélem ízleni fog!
Limara igen! Nekem így a legegyszerűbb,rétegenként haladni.Küldöm fénypost!
Thrini köszönöm!
Andi ha csokiszeretők vannak a közelben sikered lesz!
Ahhhh, gyönyörű...
VálaszTörlésNagyon szép, ilyen szép pingvin szeletet még nem is láttam!
VálaszTörlésSzia Kedves Moha!
VálaszTörlésUtólagos engedelmeddel bejelentkeztem rendszeres olvasódnak.Remélem nem baj.
Gyönyörűek a receptjeid, csodásakat alkotsz.
Maimoni köszönöm!
VálaszTörlésKiskukta nagyon köszönöm, igyekeztem!
Kedves Ninca! Köszönöm,hogy olvasóm lettél, remélem sok finomságot ki is próbálsz majd!
Hú de szép! Te hogyan készítenéd el tortaként?
VálaszTörlésÉrdekel a dolog.
Anyám... Ez már megint...
VálaszTörlésMóni a gondolataimban mászkálsz:)) ezen törtem a fejem ma reggel! Megírom neked!
VálaszTörlésSzepy tudom,merénylet:)
Móni elment emilben,remélem megkapod!
VálaszTörlésNagyon finomnak néz ki! Azt hiszem a holnapi menü mellé ilyet fogok sütni :)
VálaszTörlésMelinda finom is! Remélem ízleni fog nektek is.
VálaszTörlésMegsütöttem,egyszerübb mint elsö ránézésre,még a fázisok közti idözitéssel sincs gond,hisz hüteni is kö.Köszönöm a receptet,marad a repertoire-ban ez a "mééég" izü süti :)
VálaszTörlésTitta örülök,hogy sikerült és ízlik is! Valóban hosszabb leírni,mint elkészíteni:)
VálaszTörlésmeg tudod mondani, hogy hány gramm van egy csomag sütőpor?
VálaszTörlésvalentina (sajnálom, hogy nem tudom, magyar, így a Google fordítás)
Valentina 12 g van egy zacskóban.
VálaszTörlésnagyon köszönöm a válaszát! (valentina)
VálaszTörlésValentina szívesen!
VálaszTörlésErre en is benevezek :D
VálaszTörlésMa ki is probalom csak mi az a mezesfuszer keverek?
hogyan kell ezt keresnem vagy mibol all?
Elore is koszonom
Fondantina ez egy előre összekevert zacskós fűszer. Ha nincs, akkor jó lesz helyette őrölt fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, koriander, szerecsendió, édeskömény, gyömbér, ánizs, bors és kardamom keveréke, vagy ezekből ami épp otthon van:) (elég csak az őrölt fahéj is)
VálaszTörléskoszi a gyors valaszt :D
VálaszTörlésfutok is vasarolni
Nagyon szívesen, remélem jól sikerül és ízleni fog!
VálaszTörlésNagyon jol sikerult!
VálaszTörlésegyedul Edesapam kritizalta neki meg nem birtam elmagyarazni hogy ez ilyen kell legyen. Mas mindenki dicserte es korulbelul 20an kostoltak :)
annyit modositottam rajta, hogy a krembe tettem citrom levet es hejat.
U.I.: ajanlanam figyelmedbe a sajat blogomat:
http://fondantina.blogspot.com/
Fondantina örülök, hogy jól sikerült, és ennyi embernek ízlett!
VálaszTörlésKedves Moha!
VálaszTörlésNagyon köszönöm, hogy elvezettél az oldaladra és megmutattad ezt a sütidet. Gyönyörű lett, most sárgulok az irigységtől. :) Ígérem, hogy ha még egyszer nekiállok, a te leírásod alapján teszem és beszámolok a végeredményről.
Kedves Bea! Olyan lemondó voltál, és ez pedig olyan finom sütemény! Érdemes még egy esélyt adni szegénynek!
VálaszTörlésSzia Moha!
VálaszTörlésUtólagos engedelmeddel követőnek jelöltem magam.:)
Nagyon szeretném megsütni ezt a süteményt, de egy kérdésem lenne: a tojást a tésztába egybe (sárgája-fehérje) kell beletenni? Esetleg a sárgáját kell a cukorral világos sárgára keverni?
Lehet, hogy ez egy nagyon egyszerű kérdés, de én mégis belezavarodtam...:S
Segítségedet köszönöm!
Kitti örülök, hogy olvasóm lettél! Az egész tojásokat kell nagyon habosra keverni a cukorral, majd a többi hozzávaló ebbe kerül bele. Kérdezz nyugodtan, szívesen segítek:)
VálaszTörlésMoha! A hétvégén elkészítettem ezt a remek sütit születésnapra!:) Nagyon finom!!! Az volt a "kritika", hogy kevés...:) Szóval mindenki imádta, és valószínű, hogy még egy jó párszor el fogjuk készíteni. Köszönjük ezt a receptet!
VálaszTörlésKitti örülök, hogy ízlett mindenkinek és mindjárt egy ilyen nevezetes alkalommal sütötted meg! Boldog születésnapot az ünnepeltnek!
VálaszTörlésKedves Moha!
VálaszTörlésAz lenne a kérdésem, hogy melyik az az étcsokoládé ami ehhez a recepthez Neked bevált?
Jucimama én legtöbbször a Lidlben kapható étcsokoládét használom hozzá, a simát, azt hiszem talán 50 %-os, vagy a Tibit, vagy a Spar sajátmárkás étcsokiját, ezek mind jók.
VálaszTörlésKöszönöm szépen!!! :-)))
VálaszTörlésKedves Moha!
VálaszTörlésLenyűgözőek a süteményeid! A fotók szépségéért külön gratulálok!
Én is ezt tervezem megsütni a fiam szülinapjára tortaként. Láttam, hogy már kérdezték, hogy egy tortaformás verzióhoz tanácsolsz-e valamilyen módosítást, én is érdeklődnék. Mivel van laktózérzékeny a családban, szerinted mivel érdemes a vajat helyettesíteni? (abból még nem találtam laktózmeneteset, tejszín szerencsére van) Köszönöm a segítséget előre is, Veronika
Jucimama nagyon szívesen!
VálaszTörlésKedves veronika!
Nagyon köszönöm a dicséretet!
Találtam neked laktózmentes vajat is, a Spar "free from" termékcsaládjában vannak laktózmentes termékek, vaj is!
Itt nézd meg:http://www.spar.hu/spar/spar_markatermekek/sparfreefrom/laktozmentes.htm
(ha ezt nem sikerül megnézni, akkor csak annyit írj a keresőbe, hogy laktózmentes vaj, és kidobja a Spar oldalát, megtalálod!)
Köszönöm szépen a gyors válaszodat! Veronika
VálaszTörlés