Limaránál találtam erre az újabb gyöngyszemre, és meg is sütöttem. Főleg a férfinép értékelte, végre húsos felkiáltással, de a lányoknak is ízlett.
Tojás nélkül készítettem a tésztát, ahogy Limara is írta, pótoltam tejjel.
Hozzávalók:
140 gr joghurt
2,5 dl tej
0,5 dl olaj
2 tk.só
1 kk.cukor
40 dkg liszt
10 dkg teljesőrlésű búzaliszt
2 ek.burgonyapehely
2,5 dkg élesztő
tölteléknek kolbász és sajt
A hozzávalókból géppel tésztát dagasztok, hagyom duplára kelni. 8 részre osztom, egyenként hosszú csíkra nyújtom és megszórom a felvágott kolbásszal.
Feltekerem és a sütőpapíros tepsire teszem őket. Mindegyiket hosszában egy éles pengével bevágom és hagyom kelni még fél órát.
Sütés előtt a bevágásba reszelt sajtot szórok és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütöm.
Nahát, ezt én is megsütöttem, csak még nem tettem fel a blogomra! Limara, megint olyat sütöttél, amivel aktivizálni tudtál bennünket! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy megcsináltad és tetszett! Elfogadnék most belőle egyet! :)
VálaszTörlésBodzazsuzsa akkor már te is tudod milyen finom!
VálaszTörlésLimara olyan jó,hogy helyettem is gondolkodsz és kitalálsz ilyen újdonságokat!
Gyönyörű lett! Nálunk holnap fog műsorra kerülni :-))
VálaszTörlésÁáááááááá, nem mondok már semmit.. De tényleg!:)
VálaszTörlésNézz be hozzám, kérlek! Meglepi vár! :))
VálaszTörlésChefViki akkor szerintem mindjárt duplát készíts!
VálaszTörlésSzepy:))))
Yasmine megyek!