Lúdanyótól jött az ötlet, de mandulával csak egyszer készült, azóta a diós a nyerő változat. A ropogós kukoricapehely a mézes karamellizálódott dióval, egyszerűen nem lehet eleget készíteni belőle! Tejjel is finom, de csak úgy magában is ropogtatja mindenki.
Hozzávalók: ( nálunk, de mindenki alakítsa szabadon az arányokat!)
30 dkg kukoricapehely
10 dkg méz
5 dkg vaj
4 nagy marék dió kissé összevágva
A sütőt előmelegítem 170 fokra, kibélelem a gáztepsit sütőpapírral.
A kukoricapelyhet és a diót egy nagy tálba teszem.
A vajat és a mézet összemelegítem egy kis lábosban, (nem kell forralni) és ráöntöm a pehelyre.
Alaposan összekeverem és a tepsibe terítem. Kb. 15 percig sütöm, közben félidőben egyszer átforgatom egy lapáttal. Kiveszem és hagyom teljesen kihűlni, darabokra tördelem és jól záródó üvegbe teszem.
Ez az adag nekem befér egy menetben a tepsibe, ha valaki többet készít, akkor érdemes két részletben sütni.
14 megjegyzés:
Nagyon tetszik, ki fogom próbálni!
Nagyon guszta, imádom a mézet:)
Milyen jo otlet!Hamarosan en is kiprobalom.
Tényleg jó ötlet!Már Lúdanyónál is tetszett, jó hogy eszembe juttattad!Van egy nagy adag fahéjas kukorica pelyhem, hamarosan nekilátok!:))
Kinga érdemes!
Zsiri köszi,mi is!
Edó sokat készíts, a kis manóknak biztos ízleni fog!
Tündér azzal is jó lehet, a fahéj illik hozzá!
Moha! Megjött a levél, köszi szépen. Nem tudom mi sül ki belőle, de próbálkozom.:))
Néz át hozzám, vár egy meglepetés!
Móni mi sülne, hát egy szuper torta:)))
Kiskukta jövök!
De jó lehet dióval is! Úgyis régen csináltam már, épp itt az ideje :)
Lúdanyó szerintem ezt is dugdosni kell majd:)
Más is van úgy vele, hogy csak úgy magában megeszik, egy ilyen tállal??? :)
Szepy ez a tálka naggggyon kicsi, ennél sokkal többet is megeszik az ember csak úgy magában:)
Merénylet volt ezt megtalálni!
Tönkölypehellyel csináltam,és nem lehet abbahagyni az evését!
Pilchard tudom, nálunk sem éri meg a másnapot, mindenki ropogtatja úton-útfélen,csak úgy magában:)
Megjegyzés küldése