Stahl Judit Gyorsan, valami finomat! című könyvéből van a recept, gyakori saláta nálunk. Finom, hamar megvan, még összeérlelni sem kell igazából, egy kis kenyérrel, péksütivel kész a vacsora.
Hozzávalók:
60-70 dkg kelkáposzta / kínai kel
25-30 dkg főtt, füstölt sonka
1 cserép snidling
6 ek. tejföl
6 ek.tejszín
2 ek. fehérborecet
1 tk.porcukor
1 kk.só, frissen őrölt bors
A kelkáposztát leveleire szedem, megmosom, lecsöpögtetem. A sonkát és a kelt vékony csíkokra vágva egy tálba teszem.
Ollóval kb. 1 centis darabokra vágom a snidlinget, ez is belekerül.
Az öntethez valókat elvegyítem és a salátához keverem.
Nyeltem egyet. Fincsi lehet!
VálaszTörlésMég nem ettem kelt nyersen. Elég nagy mulasztásnak tűnik. :)
VálaszTörlésJujj de finom!!! És milyen jó, hogy beirtad! Évekkel ezelőtt készitettem párszor, aztán feledésbe merült nem is tudom miért, mikor annyira finom!
VálaszTörlésDe most, hogy beirtad, eszembejuttattad, nagyon köszönöm!:-)
Bodzazsuzsa nagyon finom!
VálaszTörlésEgycsipet érdemes kipróbálni!
Latsia én is így vagyok,néha egy-egy finomságról elfeledkezem,aztán "újrafelfedezem"
Reggel jövök!:)
VálaszTörlésMajd csörgök!:)
megihletett a recepted, alkalmaztam az itthoni dolgaimra:
VálaszTörléskelkáposzta, húsos főtt szalonna, hagyma
öntet: majonéz+tejföl+joghurt, só
hát, ez valami extra finom!
Köszi!!!
p
Nagyon jól tetted, sima kelkáposztával is finom, és gyorsan megvan!
VálaszTörlés