Oldalak

2010. február 8., hétfő

Snidlinges-sonkás kelkáposzta saláta


Stahl Judit Gyorsan, valami finomat! című könyvéből van a recept, gyakori saláta nálunk. Finom, hamar megvan, még összeérlelni sem kell igazából, egy kis kenyérrel, péksütivel kész a vacsora.

Hozzávalók:

60-70 dkg kelkáposzta / kínai kel

25-30 dkg főtt, füstölt sonka

1 cserép snidling

6 ek. tejföl

6 ek.tejszín

2 ek. fehérborecet

1 tk.porcukor

1 kk.só, frissen őrölt bors


A kelkáposztát leveleire szedem, megmosom, lecsöpögtetem. A sonkát és a kelt vékony csíkokra vágva egy tálba teszem.

Ollóval kb. 1 centis darabokra vágom a snidlinget, ez is belekerül.

Az öntethez valókat elvegyítem és a salátához keverem.


7 megjegyzés:

  1. Még nem ettem kelt nyersen. Elég nagy mulasztásnak tűnik. :)

    VálaszTörlés
  2. Jujj de finom!!! És milyen jó, hogy beirtad! Évekkel ezelőtt készitettem párszor, aztán feledésbe merült nem is tudom miért, mikor annyira finom!
    De most, hogy beirtad, eszembejuttattad, nagyon köszönöm!:-)

    VálaszTörlés
  3. Bodzazsuzsa nagyon finom!

    Egycsipet érdemes kipróbálni!

    Latsia én is így vagyok,néha egy-egy finomságról elfeledkezem,aztán "újrafelfedezem"

    VálaszTörlés
  4. Reggel jövök!:)

    Majd csörgök!:)

    VálaszTörlés
  5. megihletett a recepted, alkalmaztam az itthoni dolgaimra:
    kelkáposzta, húsos főtt szalonna, hagyma
    öntet: majonéz+tejföl+joghurt, só

    hát, ez valami extra finom!
    Köszi!!!

    p

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól tetted, sima kelkáposztával is finom, és gyorsan megvan!

    VálaszTörlés