Városi lánynál láttam meg tegnap ezeket a kis kockákat, nálam az itthon fellelhető dolgok és a család ízlésének függvényében alakult a recept.
Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
10 dkg olvasztott vaj
12-15 evőkanál tej
2 púpos evőkanál kakaópor
4 evőkanál kókuszereszelék
rumaroma / rum (ízlés szerint)
mandula aroma / amaretto likőr (ízlés szerint)
(Ha gyerek nem eszik belőle,akkor mindenképpen igazi rum és likőr kerüljön bele)
Máz:
10 dkg vaj
1 teáskanál olaj
1 evőkanál porcukor
2 púpos evőkanál kakaópor
A kekszet, a diót, a porcukrot és az olvasztott vajat annyi tejjel dolgozom össze, hogy gyúrható massza legyen belőle. Elfelezem.
Egyik felébe keverem a kakaóport, a kókuszreszeléket, a rumaromát és kevés tejet még, hogy a puha állag megmaradjon.
Másik felébe a színtelen mandulaaromát keverem. (Ha Amaretto likőrrel ízesítem, akkor lehet, hogy kevés darált keksz vagy dió kell még bele szilárdítani)
A kakaós masszát kinyújtom sütőpapíron fél cm vastag téglalappá. Egy másik sütőpapíron kinyújtom a mandulás masszát is ugyanakkorára és ügyesen ráborítom a kakaósra. Lehúzom a sütőpapírt róla és kicsit átgörgetem a nyújtófával.
A mázhoz gőz felett összeolvasztom a hozzávalókat, simára keverem és a tészta tetejére öntöm.
Elkenem rajta és a hűtőbe teszem szilárdulni. Ha a máz kemény,akkor kis kockákra vágom a sütit.
Szép lett, a változtatások is biztos jót tettek neki! - Viki alias Városi Lány :)
VálaszTörlésViki köszönöm!
VálaszTörlésIstenem miért kell nekem reggel itt szaglászni?:-))) Istenien néz ki, kérek egy falatkát...lécci!!!
VálaszTörlésCserébe vár nálam valami, kukkants be kérlek:-)
Latsia küldöm az utolsó 3 kockát! Megyek.
VálaszTörlésMost én is bekapnék egyet-kettőt :))
VálaszTörlésLekvároskukta sajna elfogyott!
VálaszTörlésKöszönöm, isteni:-)))
VálaszTörlésLatsia szívesen!
VálaszTörlésJaj de telhetetlen vagyok! Benyámnyognám az egészet!!! :) szuperül néz ki!
VálaszTörlésOk, a kolbászos zsemlékhez jó lesz! Sőőőőőőőőt! Isteni!:)
VálaszTörlésGasztroboszi, azért az kicsit sok lenne, elég tömény jószág ez:)
VálaszTörlésSzepy utána mindenképpen!
Ismet nem csalodtam,mar megint csorog a nyalam!:))Kedvencem a marcipan ,megha aromas is de bizti finom volt!:)Koszonjuk!!Viszont nagyon jo otletet adtal azaz Te es Varosi lany a szamba csoki megvalositasahoz!A hetvegen kiserleteztem a Kapuciner csokival,hat van meg mit agyalni rajta:)de azert fini lett.Ha lesz kicsi idom elkeszitem a szambat is es megosztom Veled/Veletek.Mindig benezek hozzad amikor csak tudok,de mar nem merek mert a latvany is hizlal:):):):)!Minden nap jossz a gyonyoruseges csodaiddal!Koszonjuk!
VálaszTörlésUdv: Kata
Kata kedves vagy! A szamba jöhet,azt nagyon szeretem!
VálaszTörlésKedves Moha! Nehany gyakorlati kerdesem lenne, miszerint a dio de meginkabb a keksz mennyire legyen daralt? Feltetelezem hogy mindketto durvara azaz inkabb darabos mint por de lszi erosits avagy cafolj meg. Es meg egy: az aromakbol mennyit hasznaltal? 1-1 evokanallal vagy tobbet/kevesebbet?
VálaszTörlésNagyon koszonom, udvozol Eni
Eni a keksz a készen kapható darált keksz volt,ez elég porszerű. A diót sima diódarálóval daráltam meg. Aromából szerintem 2-2 kávéskanálnyival indíts,aztán kóstolás,és meglátod kell-e még bele.
VálaszTörlés