Szintén a keretes tepsiben készült.
Hozzávalók: 38 X 25 cm-es tepsihez
tészta:
4 tojás
15 dkg cukor
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
2 kávéskanál sütőpor
3 evőkanál olaj
3 evőkanál víz
krém:
1 kg túró
25 dkg porcukor
reszelt citromhéj
1 tk.vaníliakivonat
25 gr. zselatin ( 1 zacskó Horváth Rozi)
1 dl víz
tetejére:
4-5 narancs
1 zacskó Alsa narancs gyümölcskocsonyapor
(ha valaki ettől idegenkedik műanyag volta miatt, az készítse el 4 dl átszűrt narancslével, amiben felold kis lángon 10 gr zselatint, és egy pici cukrot,ha kell)
A tepsit kikenem és kilisztezem. Sütőt begyújtom 180 fokra.
A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverem (10 perc) az edény oldalán belecsorgatom a vizet és az olajat.
Kézi habverővel óvatosan belekeverem a kakaós, sütőporos lisztet. A tepsibe töltöm és kb.10-15 perc alatt megsütöm. Félreteszem hűlni.
A túrót kikeverem a cukorral, vaníliával, reszelt citromhéjjal. A zselatinra ráöntöm a vizet egy kis lábosban és takarék lángon kevergetve feloldom. (nem szabad forrnia!)
Két kanál túrót hozzákeverek, majd az egészhez öntöm és gyors mozdulatokkal elvegyítem benne. A tésztára simítom és beteszem a hűtőbe szilárdulni.
Közben a zacskón lévő utasítás szerint elkészítem a gyümölcszselét, hűlni hagyom.
Meghámozom a narancsokat, félbevágom, majd a feleket vékony szeletekre. (az apróbb végeket megkapják a kiskukták, csak egyforma nagy szeletek kellenek)
A megszilárdult túrókrémre rakosgatom a narancsszeleteket és óvatosan rákanalazom egy nagyon vékony rétegben a zselé egy részét. Megint mehet a hűtőbe kb. 20 percre, ezalatt a narancsok "rákötnek" a krémre, nem fognak elúszkálni, amikor rájuk merem a maradék zselét.
Ismét hűtőbe teszem legalább 1 órára, ezalatt biztosan megszilárdul minden réteg.
Vízbe mártott késsel a narancsszeletek mentén vágom fel.
Már nekem is van ilyen tepsim...
VálaszTörlésHmmm, esetleg sütim is lesz ilyen?
Gyönyörű lett, mint mindig!
Hasonlít küllemre a fantás szeletre.Nagyon guszta ezekkel a narancs szeletekkel a tetején:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki! Szivesen megkóstolnák belole egy szeletkét. Megsutni nem merem,mert attól félek, akkor az egész lecsúszik a hasamba...
VálaszTörlésÉs akkor mi lesz a diétámmal? :(
Hűű, de jól néz ki - ráadásul bírom a narancssárgát! :)))
VálaszTörlésMár rájöttem, hogy néhány blogon csak teli gyomorral szabadna nézelődni, nálad is, úgyhogy tessék kitenni egy figyelmeztető táblát! ;D
Szepy köszönöm! Lehet, de akkor a szomszédokat is vendégeld meg, vagy a kollégákat, miután túrós:)
VálaszTörlésNiki valóban,de a fantát én nem szeretem, úgyhogy olyat nem sütök:)
Szemirámisz köszi, ha édesítővel sütöd meg,akkor azért talán a diétába is befér egy szeletke!
Egycsipet köszi, kiírom,hogy nézelődni közvetlen evés után lehet csak:))
Fincsi-fincsi napsugaras süti!:-))Gyere díjért hozzám!
VálaszTörlésMicsoda színek! Gyönyörű guszta! :)
VálaszTörlésNagyon szép! Hasonló a fantához, de arra nem teszünk narancsot. Szépen szeletelted!
VálaszTörlésAndi köszi, megyek!
VálaszTörlésGasztroboszi igen, bár a zselénél sajnos az ételfestéknek köszönhető a szín.
Terike köszönöm!
Nézz majd be hozzám kérlek :))
VálaszTörlésLekvároskukta megyek:)
VálaszTörlésNagyon nagyon finom! Ez lett az egyik kedvenc sütim :)
VálaszTörlésMelinda örülök,hogy ízlett! Elkészíteni sem egy nagy varázslat,gyakran van nálunk is.
VálaszTörlésKedves Moha,
VálaszTörlésnagyon tetszik a recept, és szívesen megsütném egy 26-as cm átméröjü kerek formában. Mennyiben változtassak a hozzávalók arányán? Még kezdö vagyok, és nincs túl sok formám.
Köszönöm, Erika
Kedves Erika! Egyszerűen felezd meg a hozzávalókat, ez a keretes tepsim két 26-os tortaformának felel meg.
VálaszTörlésA piskóta sülési ideje 10-12 perc lesz, de tapintsd meg a tetejét 10 perc után, ha rugalmas, szilárd, akkor készen van. Sok sikert és jó étvágyat a sütihez!
Köszönöm a segítséget, megsütöttem, nagyon finom lett, el is kapkodták hamar :) Erika
VálaszTörlésErika köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy jól sikerült és ízlett mindenkinek!
VálaszTörlés