Notburga adott egy jó ötletet az ebédhez, nagyon finom lett! Nálunk persze 5 személyre készült.
Hozzávalók:
500 gr tészta (nálam fusilli)
1 nagy csokor újhagyma
30 dkg főtt füstölt sonka
2 evőkanál olaj
3 tojás
8 dkg vaj
1 nagy doboz tejföl (450 g)
1 csokor petrezselyemzöld aprítva
só, bors, szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
5 dkg olvasztott vaj a tetejére
A tésztát kifőzöm, leszűröm és egy nagy tálba teszem.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. Az olajon megfuttatom a zöldjével együtt apróra vágott hagymát és a csíkokra vágott sonkát, sózom,borsozom. A puha vajhoz keverem a tojások sárgáját, a tejfölt és a petrezselyemzöldet, pici sót, reszelt szerecsendiót teszek még hozzá, összevegyítem a sonkás keverékkel és a kifőtt tésztával.
A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan a tésztához forgatom. Kikent, morzsázott tűzálló tálba simítom, tetejére szórom a reszelt sajtot, kevés morzsát, meglocsolom az olvasztott vajjal és kb. 20-25 percig sütöm. Figyelni kell, nehogy kiszáradjon!
Mennyei
VálaszTörlésMeg sem mertem mutatni a férjemnek, mert rögtön mondaná, hogy ilyet is régen főztem; ez tényleg nagyon finom!
VálaszTörlésNálunk is sonkás volt ma, csak kicsit másképpen:)
Bianka tényleg az lett:)
VálaszTörlésKata ez szegény férjek sorsa:)