A tészta a szokásos, csak édesre hangolva, mert a lekvárban nincs cukor. Jó kis gyors süti, ha a gyerekek valami uzsonnabővítésre vágynak.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 evőkanál burgonyapehely (elhagyható)
csipet só
10 dkg cukor
1 dl olaj
300-350 ml tej
2,5 dkg élesztő
csipet aszkorbin
töltelék: sűrű szatmári szilvalekvár
tetejére kenni: 1 tojássárga
A hozzávalókból lágy tésztát dagasztok, fél dl tejet visszatartok és csak akkor adom hozzá, ha keménynek látom a tésztát. Duplára kelesztem, 4 részre vágom.
Egyenként vékony téglalapra nyújtom és megkenem vékonyan a kevés vízzel kenhetővé kevert szilvalekvárral. Feltekerem és egy éles késsel cikk-cakk formában feldarabolom. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom a kis trapézokat.
Hagyom kelni még 30 percet, majd lekenem a pici tejjel elkevert tojássárgával és előmelegített sütőben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.
nagyon finom, nyamm
VálaszTörlésSzenzációs ez a hajtovány kifejezés :-)
VálaszTörlésHát, ma én is vágynék egy kis uzsonna kiegészítésre ;-)
VálaszTörlésDe fincsi lehet:)!!
VálaszTörlésA neve nekem is nagyon tetszik !
Bianka bizony az!
VálaszTörlésJókaja nekem is tetszik,bár inkább a tekervény lenne a pontosabb:)
Notburga még elkészül,ha nekiállsz!
Krisztina finom tényleg!
És gyönyörű már megint!:))
VálaszTörlésMaimoni köszönöm!
VálaszTörlésMmmmmmm:)Nagyon gusztata!:)Holnap ezt kiprobalom!:)Ezek szerint jo kemeny lekivel kell csinalni hogy ne folyon ki?Koszi a recit mar megint csak a nyalam csurog:):):)
VálaszTörlésUdv:Kata:)
Ajajj de buta vagyok :)Mar latom hat ott a reciben a leki hogy milyennek kell lennie!Bocsi visszavontam a kerdest!:)Eloszor olvasok, utanna irok legkozelebb ;)
VálaszTörlésUdv:Kata:)
Ez nagyon guszta! Nem ég meg a lekvár,ami kint látszik kicsit? Isteni párosítás, szilvalekvár...puhatészta...nyamm!
VálaszTörlésKata semmi gond:),valóban kemény lekvár kell hozzá.
VálaszTörlésLatsia azalatt a 20 perc alatt nincs ideje megégni.
Jajj, de gyönyörűek!! A szilvalekit mindenhogyan imádom! Mire jó az aszkorbin a tésztában? az c-vitamin alapvetően ugye?
VálaszTörlésÍzlészszindróma köszi! Az aszkorbin a patikai c vitamin valóban,a tészta kelesztésénél tesz jó szolgálatot és nem morzsálódik a kenyér annyira.Szokták ecettel helyettesíteni,de én jobban szeretem ezt tenni bele.
VálaszTörlésKedves Moha, köszi, kipróbálom majd:)
VálaszTörlésHello Moha:),
VálaszTörlésMegcsinaltam ezt a finomsagot Mmmmmmm:):):)Nem lettek olyan gyonyorusegesek mint a Tieid,de nagyon nagyon finom puha csodak lettek!Ajajj a jovo heten fogyokura mar latom is:)En csinaltam hazi szilvalekvarosat meg kakaosat mivel nem volt lett volna eleg a lekim.Koszi Moha megegyszer a recit!:)Figyellek ammm tovabbra is :)
Most megyek bekapok meg egy utolsot ;)
O majd elfelejtettem nagyon tetszik a tanyerka is amin a tekervenyek vannak.Szilvalekishez szilvas dukal:)
Udv:Kata:)
Kata örülök,hogy ízlett, kakaóval is finom valóban! Én is nagyon szeretem ezt a tányért:)
VálaszTörlésMoha, köszi, akkor "sajnos" meg kell sütnöm, mert annyira megkívántam!:-)
VálaszTörlésNézz be hozzám, vár Téged ott gey kis kérdezős játék.-)
Latsia jövök!
VálaszTörlés