Vali megsütötte a kedvenc túrótortánkat a kapcsos tepsiben, ezen fellelkesültem. Nálam is elkészült, gyors egymásutánban kétszer is. Kicsit változtattam a recepten az első adag tanulságai után. Vékonyabb tésztát szerettem volna, és kevesebb tejjel készült másodjára,hogy ne süljön sötétre az alja a hosszú sütési idő miatt.
Hozzávalók: 38 X 25 cm-es tepsihez
tészta:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 sütőpor
1 tojás
1 dl tejföl
krém:
2 vödör krémes túró ( Lidl-ből) össz.: 1 kg
30 dkg porcukor
2 teáskanál vaníliakivonat
2 citrom reszelt héja
100 gr étkezési keményítő
1 dl olaj
2 egész tojás
3 tojás sárgája
2 dl tej
tetejére:
3 tojás fehérje
+ 4 fehérje a fagyasztóból
8 evőkanál cukor
A sütőport, porcukrot elkeverem a lisztben és a felkockázott hideg vajjal a késes robotgépben összemorzsásítom. A tejfölben elhabart tojással tésztává gyúrom, kinyújtom és a tepsibe teszem.
Körben legyen pereme kb. 3 cm magasan, ezt a forma falához nyomkodom.
A krém hozzávalóit habverővel kikeverem és a tésztára öntöm. 175 fokra előmelegített sütőben sütöm addig, míg a közepe sem lötyög már. Ez kb. 1 óra.
A fehérjéket kemény habbá verem, apránként hozzáadva a cukrot is, tovább verem.
A sütőből kivett sütemény tetejére halmozom, kissé kócosra igazítom és tovább sütöm még 15 percig.
A tepsiben hagyom kihűlni, hűtőbe teszem pár órára,majd vízbe mártott késsel vágom kockákra.
Megint egy szuper süti Moha ;-))
VálaszTörlésMmegcsináltam az aranygaluskádat, isteni volt :))
Fel is tettem, ha megnéznéd ;-)
Köszi a receptet :))
(Szép ez a leveles tányér).
Gyönyörű, hogy tudsz ilyen szépen szeletelni :)
VálaszTörlésLekvároskukta köszönöm! Megyek megnézem:)
VálaszTörlésBianka egy nagyon éles késsel és másnap reggel,egy éjszakát hűtőben volt előtte. Így nagyon jól megszilárdul a túrótöltelék is,szépen vágható.
Köszönöm. A zabpelyhes sütit elkészítettem nagyon finom, másnap valóban jobban szeltem mint melegen, de nem volt türelmünk várni, hogy kihűljön :)))
VálaszTörlésBianka én este készítem a zabpelyhest és reggelig eldugom:)
VálaszTörlésMoha, én kész vagyok tőled:) mindegyik sütiből kérek szépen mindig csak 2 szeletet, egyébként amúgy is növekvő kilóim számát fogom csak szaporítani.
VálaszTörlésKata megegyeztünk,megy a 2 szelet!
VálaszTörlésMoha nagyon gusztán néz ki! Biztos finom is!
VálaszTörlésMary ezt még Margitka oldalán tanultam, nagyon finom!
VálaszTörlésDönörűűűűűűűűű lett!:)
VálaszTörlésSzepy köszönöm!
VálaszTörlésKedves Moha!
VálaszTörlésFantasztikusak a receptjeid!!! Köszönöm őket!!!
Karácsony óta jó párat megsütöttem, mindegyik fantasztikus lett, hála a jó receptnek!!!
Most kinéztem ezt a túrótortát, de sajnos a Lidl egy éve nem forgalmazza azt a krémes túrót, mert túl híg volt. Segítséged kérem, mert van-e ennek a receptednek átalakított változata, vagy hol szerzed be hozzá a túrót?
Segítséged előre is nagyon szépen köszönöm!!!
Kedves Medit! Örülök a sikereknek, köszönöm a visszajelzést!
VálaszTörlésKészítsd el nyugodtan sima túróval ezt a sütit, a bele kerülő tejjel és olajjal bőven elég krémes lesz a túró. (esetleg ha mindent összekevertél, akkor párszor nyomd bele a botmixert, így simábbá válik a túrós massza)
A sütési idő esetleg rövidebb lehet, mert ugye a túró nem olyan híg, kevesebb idő alatt átsülhet a töltelék. Ezt ellenőrizd menet közben!
Ha tudsz, akkor valamilyen "kocka" túrót vegyél hozzá, tapasztalatom szerint azok krémesebbek mint a zacskós rögösebb fajták.