Vasárnap anyák napja lesz, ezt a tortát egy nagyobb gyerek már egyedül is elkészítheti az anyukájának, a kisebbek pedig a papa segítségével.
A recept több fázisfotóval megtalálható a Kifőztük 2.számában is.
Hozzávalók:
1 szív alakú forma vagy egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma, folpack
lap:
12-15 db babapiskóta
3-4 dl tej
krém:
25 dkg túró
5-8 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 zacskó vaníliás cukor
2 dl tejszín
1 zacskó Dr.Oetker Zselatin Fix (nem kell főzni)
tetejére:
1 üveg meggybefőtt leszűrve
1 doboz őszibarack konzerv
4 dl 100%-os almalé
10 g zselatin (főzős)
A szív formát vagy a kerek tortaformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy a falán is felérjen a tetejéig. A babapiskótákat egyenként tejbe mártjuk egy pillanatra, lecsöpögtetjük és kirakjuk vele a formát.
Az almalét ráöntjük egy kislábosban a zselatinra, pár perc után kis lángon kevergetve feloldjuk, nem kell főzni! Félretesszük hűlni.
A tejszínt robotgéppel kemény habbá verjük a cukorral és félretesszük. A túrót a citromhéjjal és a vaníliával a robotgéppel összekeverjük,közben hozzáadjuk a Zselatin Fixet és egy percig tovább verjük még.
Ezután hozzáadjuk a cukros tejszínhabot is. Rásimítjuk a formában várakozó babapiskótákra. Hűtőbe tesszük fél órára.
Leszűrjük a meggybefőttet és a barackot is. A barackból vékony szeleteket vágunk. Kirakjuk a túrókrém tetejét a gyümölcsökkel és rámerünk kb.10 evőkanálnyi zselatinos almalét. Hűtőbe tesszük 15 percre,ezalatt megköti a gyümölcsöket, azok nem fognak elmozdulni. Kivéve rátöltjük óvatosan a többi almalét is és visszatesszük a hűtőbe legalább 1 órára.
A folpackot két oldalról megfogva kiemeljük a tortát és a tálaló tálra tesszük. ( ha csatos kerek formában készült,akkor lekapcsoljuk az oldalát és óvatosan lehántjuk a folpackot,majd azzal együtt a tálra áthúzzuk)
A folpackot körben egy ollóval levágjuk és a szeletelésnél ügyesen leszedjük az alján lévőt is az egyes szeletekről.Tejszínhabot kínálhatunk hozzá.