Oldalak

2010. április 15., csütörtök

Dán fahéjas csiga


Lúdanyó eszembe juttatta, hogy gyakrabban is levehetném a polcról a szakácskönyveimet. Stahl Judit Gyors édességek című könyvéből van a recept, valóban gyors és nagyon finom is!

A lányok örültek neki, jó volt a másnapi tízórai kiegészítésére.

Hozzávalók:   16 db-hoz

tészta:

40 dkg liszt

10 dkg vaj

1 kávéskanál sütőpor

1/2 kávéskanál szódabikarbóna

5 dkg cukor

15 dkg joghurt

1,5 dl tej

töltelék:

10 dkg porcukor, 2 kávéskanál őrölt fahéj

kenés: 

4 evőkanál tejszín / tej, 2 evőkanál barnacukor


A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy 30 X 40-es tepsibe sütőpapírt teszek.

A vajat megolvasztom. Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a porcukrot. Hozzáadom a joghurtot, tejet és 3 evőkanál kivételével az olvasztott vajat is.

Összegyúrom a tésztát, majd lisztezett deszkán  fél centi vastagra nyújtom. Megkenem a meghagyott vajjal, megszórom a fahéjas porcukorral. Feltekerem és 16 darabra vágom.

A tepsibe teszem és megkenem a cukros tejszínnel, majd 20-25 perc alatt megsütöm.


10 megjegyzés:

  1. Kedves Moha! Remekül néz ki! A könyv nekem is megvan, mégis most érzek nagyobb inspirációt, hogy elkészítsem. Gratulálok a blogodhoz!

    VálaszTörlés
  2. Mmmm nagyon pihe-puhanak es finomnak mutatjak magukat!;)Azt hiszem a probak koze teszem:))Gusztak!:)

    Udv:Kata:)

    VálaszTörlés
  3. Melinda nagyon köszönöm! Érdemes kipróbálni, akár kakaósan is!

    Bianka köszönöm!

    Kata tényleg jó lett, ha az embernek nincs ideje a kelt tésztára,akkor ez jó választás.

    VálaszTörlés
  4. De guszták! :)
    Nálunk ez most az aktuális kedvenc :). Imádjuk a dán csigát. Készítettem már kakaósan is, meg szilvás-csokisat is.

    VálaszTörlés
  5. Ami köszi, én is gondoltam,hogy kipróbálom kakaóval is, de a szilvás is jól hangzik!

    VálaszTörlés
  6. Jááááááááááááááááááj! Moha! Megyek! Most!:))))

    VálaszTörlés
  7. Gyere,és ha tudnád,hogy ma gőzgombóc lesz!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Moha! Nekem a teszta annnnnyira lagy lett, h nagyon nehez volt vele dolgozni, kinyujtani, feltekerni es nem is tudtam szorosan mert ragadt le... Vajon mi volt a baj, mit ronthattam el? Probaltam lisztet adni hozza, de ez sem oldotta meg a helyzetet.. nagyon koszonom ha van tipped! Udv, Eni

    VálaszTörlés
  9. Eni próbáld meg legközelebb úgy,hogy a lisztben elkevered a sütőport,szódabikát,cukrot, és így elmorzsolod a kockára vágott hideg vajjal (akár egy késes robotgépben) és utána pár gyors mozdulattal összegyúrod a többi hozzávalóval. A kenéshez való vajat olvaszd meg csak.
    Minden liszt eltérő minőségű,más folyadékmennyiséget vesz fel,ez lehetett a gond.Sok sikert a következő adaghoz!

    VálaszTörlés