Oldalak

2010. május 27., csütörtök

Amarettos csokoládéhabos süti eperrel


Engem is megihletett a Nők Lapja Konyhában lévő babapiskótás alagút, de nálam egy felnőtt süti lett a vége.

Hozzávalók egy őzgerinc formához:

24 db babapiskóta

tej a mártogatáshoz

Amaretto likőr (nálam kb. 2 dl)

10 dkg étcsokoládé

1 púpos evőkanál kakaópor

2 dl tejszín

25 dkg eper

A tejszínt 1 dl likőrrel felforralom, leveszem a tűzről és elkeverem benne a kockákra tört csokoládét, meg a kakaóport. Amikor kihűl, egy éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap a robotgéppel habot verek belőle. (aki akar, a biztonság kedvéért tehet hozzá egy habfixálót is) Érdemes megkóstolni, édesszájúaknak kellhet bele egy kis porcukor még.

Az őzgerincet kibélelem folpackkal, bőven nyúljon túl rajta.

Egy mélyebb tálba tejet öntök, elkeverem 1 dl likőrrel és ebben forgatom meg a babapiskótákat, majd kibélelem az őzgerincet velük. A krém felét belesimítom, végig rakom a közepét eperrel, erre kerül a krém másik fele. Ennek tetejére szintén a mártott babapiskótákból kerül talp.

Ráhajtom a fóliát és hűtőbe teszem legalább egy órára. Tálalásnál lehet eperrel, esetleg tejszínhabbal is díszíteni.


14 megjegyzés:

  1. Milyen egy egyszerű és finom süti.
    Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Azt a mindenit, de jól néz ki. El van kényeztetve a család :)))

    VálaszTörlés
  3. Ami köszönöm!

    Bianka köszi,ezzel az anyukámat kényeztettem főként.

    VálaszTörlés
  4. Ilyet én is szeretnééék! mindent imádok, ami van benne, jöhetne egy szelet belőle:)

    VálaszTörlés
  5. Ez engem is megihletett, én túrósan gondoltam elkészíteni. Viszont ez a csokis isteni lehet!:-))

    VálaszTörlés
  6. Jaj micsoda finomság, s ráadásul milyen egyszerü is. Nagyon gusztusos. Kár, hogy nekem az eper nem nagyon lehet jóbarátom :(( igy csak gyönyörködöm bennük, s néha megszánom a családot. Ezzel biztos meg is fogom.

    VálaszTörlés
  7. Csipet az volt:)

    Kata röptetem:)

    Andi ez az étcsokirajongó felnőttek kedvence lesz,meg persze azoké,akik szeretik az Amarettót!

    Vikikém az eper már csak barokkos túlzás hozzá, ez simán csak csokisan is mennyei,esetleg a külsejét megcsíkozod egy kis olvasztott csokival még és kész!

    VálaszTörlés
  8. Megint egy szépséges fincsisééég!!:))

    VálaszTörlés
  9. Maimoni köszi, villámsebesen el is tűnt...

    VálaszTörlés
  10. Ez nagyon tetszik, egyszerű de nagyszerű!

    VálaszTörlés
  11. Wise Lady köszi, tényleg nagyon finom volt.

    VálaszTörlés